Home | Een Rhodesian Ridgeback kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Rhodesian Ridgeback kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond in huis wilt halen als maatje en voor het gezelschap dan is het belangrijk dat je eerst goed kijkt welk ras je leuk vindt en welke hond goed bij jou als persoon maar ook bij je situatie past. Is een Rhodesian Ridgeback echt wat voor jou?

Lees dan de volgende tekst eens door om te bekijken wat belangrijk is wanneer je een hond aanschaft. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor dit ras maar ook voor alle andere honden. Als je je goed voorbereidt, weet je ook zeker dat je de juiste hond koopt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Kijk goed of het ras bij jou en je persoonlijke situatie past

Het is om te beginnen erg belangrijk om te kijken of de hond waar jij je oog op hebt laten vallen bij jou en bij je persoonlijke situatie past. De Rhodesian Ridgeback is een grote hond die veel ruimte nodig heeft dus een klein huis of appartementje is natuurlijk niet zo handig bij dit ras.

De hond heeft daarnaast veel beweging nodig om zijn energie kwijt te kunnen dus het is wel praktisch als jij als baasje ook van beweging houdt. Het is een sociale hond die graag bij mensen is maar niet heel de dag achter je aanloopt dus kijk ook goed of het karakter van het dier bij je past.

Bepaal of je een puppy of een volwassen hond wilt

Als je eenmaal besloten hebt dat een Rhodesian Ridgeback een geweldig leuke hond is die helemaal bij jou past, bedenk dan of je een puppy wilt of toch liever voor een volwassen hond kiest. Veel mensen kiezen voor een puppy en dat is best begrijpelijk.

Puppy’s zijn nu eenmaal erg leuk en je kunt ze zo ook nog zien opgroeien tot een geweldige volwassen hond. Wil je graag een volwassen Rhodesian Ridgeback een tweede kans geven? Kijk dan goed rond of je een leuke herplaatser kunt vinden in een opvang of asiel of dat mensen particulier een Rhodesian Ridgeback afstaan.

Let op: Het kopen of adopteren van een Rhodesian Ridgeback (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Waarom kiezen voor een puppy?

Natuurlijk is het heel begrijpelijk als je voor een puppy kiest. Zo kun je de hond van jongs af aan zien opgroeien en socialiseren en opvoeden zoals jij dat wilt. Je ziet de pup op die manier veel leren en maakt van alles met je nieuwe huisgenoot mee die natuurlijk nog veel moet leren en van alles onder de indruk zal zijn.

Een ander voordeel van een pup in huis halen is dat je deze, als het goed is, lang in huis zult hebben omdat het natuurlijk nog een heel jonge hond is. En laten we wel zijn, alle pups, ongeacht het ras, zijn natuurlijk enorm schattig.

Waarom kiezen voor een volwassen hond?

Wil je toch liever een volwassen hond? Dan zitten daar ook bepaalde voordelen aan. Zo is het karakter van een volwassen hond al volledig gevormd en is dit niet meer in ontwikkeling. Zo weet je meteen hoe je hond is.

Een volwassen hond heeft mogelijk al veel geleerd toen het dier nog een pup was dus daar hoef jij je als baasje niet meer mee bezig te houden. Denk bijvoorbeeld eens aan zindelijkheidstraining die veel tijd in beslag neemt. Je dient nog altijd veel tijd aan een volwassen Rhodesian Ridgeback te besteden maar hebt er net zo goed een leuke kameraad aan, als aan een puppy.

Ga altijd naar een erkende fokker

Het is belangrijk als je voor een pup kiest dat je altijd naar een erkende fokker gaat. Deze stelt altijd het belang van de hond voorop en zorgt ervoor dat er volgens de regels van de rasvereniging waarbij de fokker is aangesloten, wordt gefokt. Deze regels zijn streng en daar dient een fokker zich te allen tijde aan te houden.

Bij een erkende en betrouwbare fokker is de kans dat je een gezonde puppy mee naar huis neemt, ook altijd het grootste. Vermijd zogenaamde broodfokkers die enkel om het geld dieren fokken en niets om de gezondheid van de beestjes geven. Voor een volwassen hond kijk je het beste eerst online, bijvoorbeeld in dierenasiels en opvangcentra. Er zijn ook particulieren die afstand doen van een hond.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Rhodesian Ridgeback

Overweeg je een Rhodesian Ridgeback te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hoe kun je zien dat het goed zit?

Als je bij een fokker bent, is het belangrijk goed rond te kijken en veel vragen te stellen. Indien je met een goede fokker te maken hebt, zal deze niets te verbergen hebben en mag je alles zien. Als de pups en moederhond er goed verzorgd uit zien, blij zijn, spelen en zich sociaal gedragen kun je er zeker van uitgaan dat je bij een goede fokker terecht gekomen bent.

Ziet alles er netjes uit en krijg je op al je vragen antwoord? Dan ben je bij een betrouwbare fokker waar je met een gerust hart een pup kunt aanschaffen.

Een hond betekent een grote verantwoordelijkheid

Wanneer je een huisdier besluit te nemen, is het belangrijk dat je je realiseert dat dit een grote verantwoordelijkheid betekent. Je haalt een dier in huis dat grotendeels van jou afhankelijk is en erop vertrouwt dat jij ervoor zorgt. Zorg dat je voldoende ruimte, tijd en geduld hebt als je een Rhodesian Ridgeback aanschaft en breng veel tijd met je nieuwe huisgenoot door, zodat deze zich zeker gewenst voelt.

Haal je nieuwe huisgenootje op

Ben je bij een fokker terecht gekomen die je wel aanstaat en heb je reeds kennis gemaakt met de pups? Is er eentje waarmee je een ware klik hebt, dan is dat de beste keuze voor je. Zorg ervoor dat je, voordat je je nieuwe aanwinst ophaalt, alles thuis in gereedheid gebracht hebt voor de komst van je huisgenoot.

Zo voelt het dier zich het snelste thuis en kun je ervoor zorgen dat het snel aan jou, je gezin en de nieuwe situatie went. Er komen toch al veel indrukken op de hond af dus het is belangrijk deze de kans te geven overal goed en op zijn eigen tempo aan te wennen. Veel plezier samen met je nieuwe huisgenoot!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!