Home | Jouw Rhodesian Ridgeback opvoeden: hoe pak je de opvoeding écht goed aan? (+tips)

Jouw Rhodesian Ridgeback opvoeden: hoe pak je de opvoeding écht goed aan? (+tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Rhodesian Ridgeback aanschaft als puppy is het zeker belangrijk om het dier goed op te voeden. Dit geldt natuurlijk voor elke hond maar wanneer de Rhodesian Ridgeback eenmaal volwassen is, heb je een grote hond in huis waarbij het wel belangrijk is dat deze goed gehoorzaamt en naar het baasje luistert.

Wil je weten wat belangrijk is bij de opvoeding van je Rhodesian Ridgeback? Lees dan eerst deze tekst eens door zodat je weet waarop te letten.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Zorg voor een consequente opvoeding

De Rhodesian Ridgeback is een intelligente en zelfstandige hond. Dit betekent dat het dier snel dingen doorheeft en ook bepaalde handelingen uit kan voeren zonder dat de hond daarvoor een commando gekregen heeft. Het is daarom belangrijk dat je de hond van jongs af aan socialiseert en ervoor zorgt dat je dit op een consequente manier doet.

Zo weet de hond waar deze aan toe is en voorkom je dat het dier dingen op eigen houtje onderneemt. Dat is natuurlijk niet erg zolang het dier gewenst gedrag vertoont maar als de hond ziet dat jij als baasje wat verslapt in de opvoeding, kan je viervoeter ook wel eens een loopje met je nemen en dingen doen die jij liever niet hebt.

Ga zo vroeg mogelijk met je pup naar de hondentraining

De Rhodesian Ridgeback is een hond die je zo vroeg mogelijk mee moet nemen naar de training of op hondencursus. Zo kun je de hond reeds als pup spelenderwijs van alles aanleren. Op hondentraining leert je huisdier andere honden en mensen kennen en kan zo op de juiste wijze gesocialiseerd worden.

Een Rhodesian Ridgeback puppy kan soms wat onhandig uit de hoek komen en naarmate het dier opgroeit, kan het soms ook wat lomp doen. Dit komt ook omdat de hond geen besef van zijn eigen grootte heeft. Als je de puppy daarom al snel mee op training neemt, kun je het dier met zijn postuur leren omgaan.

Bovendien weten ze op de hondencursus precies wat te doen zodat je daar zelf als baasje thuis verder op door kunt borduren.

Let op: Het opvoeden van jouw Rhodesian Ridgeback (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Intelligente hond die tijd nodig heeft om volwassen te worden

Als je nog niet eerder een hond als huisdier hebt gehad, is dat niet zo erg bij een Rhodesian Ridgeback want het is een hond die niet heel moeilijk te trainen en te socialiseren is. Houd er wel rekening mee dat een Rhodesian Ridgeback puppy lange tijd nodig heeft om volwassen te worden.

Het is niet dat het geen intelligente hond is want dat is het zeker wel maar om zich volledig te kunnen ontwikkelen, heeft het ras net wat meer tijd nodig dan andere honden.

De Rhodesian Ridgeback is gemiddeld tussen de twee en twee en half jaar volledig volwassen. Het is daarom erg belangrijk dat je de hond de kans geeft om alle indrukken die het dier opdoet, bijvoorbeeld op de training of tijdens een wandeling, goed en op zijn eigen tempo te laten verwerken.

Voed de hond op zachte wijze op

De Rhodesian Ridgeback is een hond die erg gevoelig is. Het is daarom belangrijk dat je het dier consequent opvoedt maar dit wel met zachte hand doet. Het is belangrijk dat je als baasje je hond met respect voor het dier opvoedt en niet dominant overkomt.

Hier kan het ras namelijk niet goed tegen en met wat pech kan het zelfs traumatiserend werken. De hond luistert goed als jij als baasje duidelijke commando’s geeft maar je moet ze wel op zachte toon brengen. Schreeuwen of fysiek geweld gebruiken is bij het dier uit den boze en heeft eerder een averechts dan een goed effect.

Geef de hond altijd de kans om iets te leren en gun het dier daar de tijd voor. Lukt iets niet direct? Houd dan vol want de Rhodesian Ridgeback gaat het echt wel leren maar een goede opvoeding kost nu eenmaal tijd en veel geduld.

Ga ook thuis door met trainen

Wanneer je met je Rhodesian Ridgeback puppy op hondentraining gaat, zul je als baasje vrij snel in gaten hebben wat je huisdier leuk vindt om te doen en ontdekken waar het beestje goed in is. Het is dan handig om thuis bijvoorbeeld een leuk parcours in de tuin aan te leggen of ervoor te zorgen dat je viervoeter het speelgoed krijgt waar hij het liefste mee speelt.

Zo kan je hond zich ook thuis prima vermaken en zal het dier zich niet snel vervelen. Het is belangrijk dat je in en rondom het huis voldoende ruimte hebt als je een Rhodesian Ridgeback aanschaft. De hond wordt nu eenmaal behoorlijk groot dus het is niet meer dan logisch dat het dier goed uit de voeten kan in zijn huis.

Leer alles over het succesvol opvoeden van jouw Rhodesian Ridgeback

Wil je precies leren hoe je jouw Rhodesian Ridgeback perfect kan opvoeden? Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Pas de beweging aan de leeftijd van de hond aan

De Rhodesian Ridgeback is een hond die graag beweegt maar daar wel toe moet worden aangezet, zeker als het dier eenmaal volwassen is. De Rhodesian Ridgeback doet graag van alles samen met zijn baasje maar wil op zijn tijd ook wel eens heerlijk luieren. Niks mis mee maar het is wel belangrijk dat je je hond voldoende laat bewegen om overgewicht en verveling te voorkomen.

Een Rhodesian Ridgeback pup is een ware stuiterbal die nog in de groei is, zowel geestelijk als lichamelijk. Het is daarom erg belangrijk dat je als baasje de mate van beweging stap voor stap opbouwt. Zo krijgt het dier de kans alle indrukken die het onderweg tegenkomt, goed te verwerken en kan er tevens een goede conditie worden opgebouwd zonder dat je de hond daarbij overbelast.

Pas de geestelijke uitdaging aan de leeftijd van de hond aan

Wat geldt voor lichamelijke beweging tijdens de opvoeding van je Rhodesian Ridgeback puppy, geldt ook voor fysieke uitdaging. De Rhodesian Ridgeback is intelligent en zal snel een spelletje of puzzel doorhebben. Pas de moeilijkheidsgraad van de spelletjes die je aanbiedt aan de leeftijd van het dier aan en zorg tevens voor voldoende variatie.

Heeft de hond een spelletje eenmaal door, dan zal dit snel gaan vervelen en is het belangrijk dat je wat anders kunt aanbieden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!