Home | Een Rhodesian Ridgeback puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Rhodesian Ridgeback puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een puppy in huis haalt, zijn er allerlei dingen waar je aan moet denken. Zo heb je diverse spullen nodig voor het dier zodat het zich snel thuis voelt en dien je er zeker ook rekening mee te houden dat je veel tijd, geduld en aandacht hebt voor je nieuwe huisgenootje. Dit geldt natuurlijk voor alle hondenrassen, dus ook voor een Rhodesian Ridgeback puppy.

Heb je nog niet eerder een puppy in huis gehad of wil je graag weten waarmee rekening te houden en hoe je een Rhodesian Ridgeback puppy moet opvoeden? Lees dan deze tekst eerst eens door zodat je goed voorbereid bent.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

De grootte van een Rhodesian Ridgeback

Een Rhodesian Ridgeback pup is natuurlijk maar een klein hondje maar dat zal snel veranderen als het dier begint te groeien. Een pup mag doorgaans zo rond de tien weken het nest verlaten maar dat kan wat verschillen per fokker.

Wanneer je Rhodesian Ridgeback opgroeit, betekent dit niet alleen dat het karakter van het dier nog grotendeels gevormd moet worden, maar ook dat de hond fysiek gezien nog een grote ontwikkeling doormaakt. E

en volwassen Rhodesian Ridgeback weegt gemiddeld wel rond de 35 kilo en kan een grootte bereiken van zo’n 61 tot 66 als het een teefje is en wel 63 tot 69 centimeter schofthoogte hebben wanneer het een reu is. Het is een grote hond maar geen stevige reus, want het is een slank dier.

De Rhodesian Ridgeback pup

Wanneer je kiest voor de aanschaf van een Rhodesian Ridgeback puppy, ga je daarvoor het beste naar een erkende fokker. Je bent vaak al welkom om te komen kijken en kennis te komen maken met het dier als het nog niet oud genoeg is om het nest te verlaten. Zo kun je een puppy uitzoeken en kijken met welk dier je een klik hebt.

De fokker kan je op dat moment ook al veel over het hondenras zelf vertellen zodat je weet waar je aan toe bent. Het voordeel van een Rhodesian Ridgeback puppy aanschaffen is dat je het dier nagenoeg heel zijn leven ziet opgroeien, het karakter gevormd ziet worden en je huisdier zelf kunt socialiseren en trainen. En laten we vooral niet vergeten dat een puppy natuurlijk altijd super schattig is, want daar vallen veel mensen immers ook voor!

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Rhodesian Ridgeback puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hoe voed je een Rhodesian Ridgeback pup goed op?

Als je een Rhodesian Ridgeback pup in huis haalt, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk begint met de opvoeding van je huisdier. Het is op dat moment natuurlijk nog maar een kleine hond maar deze groeit snel en het is belangrijk dat de Rhodesian Ridgeback goed gehoorzaamt als deze een stuk groter en straks helemaal volwassen is.

Bij de opvoeding van een Rhodesian Ridgeback puppy is het belangrijk dat je dit met zachte hand doet. Een Rhodesian Ridgeback puppy is slim en zal nog wel eens geneigd zijn bij jou de grenzen op te zoeken van wat wel en wat niet mag. Het is daarom verstandig je puppy zo jong mogelijk mee te nemen naar de hondentraining.

Gebruik nooit verbaal geweld en zeker geen fysiek geweld als je hond het niet goed doet. De pup heeft nu eenmaal tijd nodig om dingen te leren en is bijzonder gevoelig. Je mag de hond zeker streng toespreken als hij iets niet goed doet maar met geweld bereik je een averechts effect en bezorg je het dier een trauma.

Wees duidelijk en consequent in de opvoeding

De Rhodesian Ridgeback puppy opvoeden is prima te doen. Het is een intelligente hond die snel dingen oppikt. Het is wel zaak dat je als baasje consequent blijft in de opvoeding van je viervoeter. De Rhodesian Ridgeback is een hond die vrij lang pup blijft en wat meer tijd nodig heeft om op te groeien dan de gemiddelde hond.

Dit is niet erg want in die tijd kan het dier namelijk veel leren en kun je het ook goed socialiseren. De pup is een enorme stuiterbal met veel energie die jij als baasje in goede banen dient te leiden. Omdat de Rhodesian Ridgeback slim is, zal de hond zeker ook proberen om als puppy jouw grenzen op te zoeken.

Om ongewenst gedrag te voorkomen, is het daarom noodzakelijk dat jij als baasje altijd duidelijk bent in wat je wilt en op een consequente manier de hond opvoedt. Zo weet deze waar hij aan toe is en als jij niet van je standpunt afwijkt, zal de hond dat snel doorhebben.

Belonen is belangrijk

Ben je je Rhodesian Ridgeback pup aan het trainen? Dan is het belangrijk dat je je hond beloont voor goed gedrag. Een puppy opvoeden kost tijd en geduld en je zult veel aandacht aan het dier moeten besteden. Dat is natuurlijk niet erg want dan blijven zowel jij als de hond lekker bezig.

Houd er rekening mee dat de pup niet alles wat je hem probeert aan te leren in één keer snapt en dat herhalen belangrijk is. Doet je pup het goed? Beloon hem daar dan iedere keer voor. De hond is gevoelig voor beloning en zal op die manier snel doorhebben wanneer hij het goed doet.

Zorg ervoor dat je Rhodesian Ridgeback de training als een positief iets ziet, want dan gaat het alleen maar makkelijker. Een belangrijk punt in de opvoeding van je Rhodesian Ridgeback is dat je je pup zo snel mogelijk zindelijk maakt. Dit kost tijd en veel, vaak korte, wandelingen maar je hond zal snel doorhebben wat de bedoeling is, zeker als je deze daarvoor beloont.

Leer alles over jouw Rhodesian Ridgeback puppy

Wil je álles weten over jouw Rhodesian Ridgeback puppy? Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een lieve en sociale volwassen Rhodesian Ridgeback

Wanneer je reeds op jonge leeftijd begint met het opvoeden van de Rhodesian Ridgeback, heb je daar op een later tijdstip als baasje veel aan omdat je dan een gehoorzame, volwassen hond hebt die doet wat jij het dier vraagt.

Het gaat immers wel om een grote hond die je dan ook nog graag in bedwang wilt kunnen houden. Een hond goed trainen is niet zielig, maar levert juist voor zowel het dier als het baasje veel plezier op en je bent ook nog eens gezellig samen bezig.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!