Home | Grootte en gewicht: wat is de gemiddelde schofthoogte van een Rhodesian Ridgeback

Grootte en gewicht: wat is de gemiddelde schofthoogte van een Rhodesian Ridgeback

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je voor een Rhodesian Ridgeback op pad gaat en een puppy wilt hebben, dan zul je nog niet naar een al te grote hond gaan kijken. Bij een goede fokker mogen pups vaak zo rond de tien weken het nest verlaten maar mag je meestal al eerder komen kijken om kennis te maken met de beestjes.

Je dient er echter wel rekening mee te houden dat dit ras een flinke hond oplevert, wanneer deze eenmaal volwassen is. Veel ruimte is dus niet alleen gewenst maar zelfs noodzakelijk als je een dergelijke hond in huis haalt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Formaat van de volwassen Rhodesian Ridgeback

Wanneer je voor een Rhodesian Ridgeback kiest, krijg je een hond die op volwassen leeftijd een gemiddelde schofthoogte heeft tussen de 61 en 66 centimeter, mits het een teefje betreft. De gemiddelde schofthoogte van een Rhodesian Ridgeback reu ligt tussen de 63 en 69 centimeter dus het mannetje is behoorlijk wat groter.

De teefjes zijn vaak net iets slanker gebouwd maar de hond is bij beide seksen zeer atletisch en gespierd. De hond wil nog wel eens lekker lui zijn maar als je voldoende beweging en uitdaging aanbiedt, blijft deze prima in conditie en wordt zeker niet te dik.

Gewicht van de Rhodesian Ridgeback

Een gemiddeld teefje van dit ras weegt rond de 32 kilo. Voor een reu geldt dat deze wel tot 37 kilo kan wegen dus dat is aanzienlijk meer. Lijkt dit gewicht je aardig wat? Dan heb je daar zeker gelijk in maar het is geen forse hond. De Rhodesian Ridgeback is atletisch, slank gebouwd en bijzonder wendbaar waardoor rennen en veel wandelen het dier prima afgaan.

Nu is het gewicht natuurlijk nooit precies hetzelfde bij iedere hond. Er kunnen bijvoorbeeld ook teefjes zijn die net wat groter uitvallen dan de gemiddelde hond van dit ras en daardoor meer wegen. Dat is niet erg zolang de hond maar niet te dik wordt. Veel beweging en het juiste voer doen in dat gevallen vaak al wonderen.

Let op: Alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van jouw Rhodesian Ridgeback (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hond die veel beweging nodig heeft

De Rhodesian Ridgeback is een atletische hond met een groot uithoudingsvermogen. De hond heeft veel energie die het dier kwijt moet en daarom is veel beweging altijd aan te raden. Mede door zijn grote postuur is het niet mogelijk deze hond op een klein appartement te houden en het is zelfs aan te raden dat je een tuin hebt zodat je viervoeter zich daarin reeds kan uitleven.

Daarnaast is het belangrijk dat je als baasje lange wandelingen met je Rhodesian Ridgeback maakt en ervoor zorgt dat deze de kans krijgt te rennen en te spelen. De Rhodesian Ridgeback heeft dit niet alleen nodig om in conditie te blijven en een goed uithoudingsvermogen te behouden, maar ook om verveling tegen te gaan.

De volwassen Rhodesian Ridgeback wil daarnaast nog wel eens wat luieren dus het is belangrijk dat dit niet de overhand krijgt.

Hond die voldoende uitdaging nodig heeft

De Rhodesian Ridgeback heeft niet alleen veel fysieke beweging nodig maar tevens geestelijke uitdaging. De Rhodesian Ridgeback is een intelligente hond die gek is op het doen van spelletjes en andere leuke activiteiten. Het is weliswaar een grote hond maar door zijn atletische bouw en wendbaarheid is het dier ook geschikt om hondenparcoursen te lopen en kan het veel doen en oppikken op de training.

Bij geestelijke uitdaging is het belangrijk dat je je huisdier leuke spelletjes aanbiedt maar er tevens voldoende variatie in aanbrengt. De Rhodesian Ridgeback is intelligent genoeg om een spelletje snel door te hebben of een puzzel op te lossen dus varieer daar zoveel mogelijk in om verveling tegen te gaan.

Consequente doch zachte opvoeding vereist

De Rhodesian Ridgeback is een gevoelige hond, zeker als het op socialisatie aankomt of over de manier waarop het dier behandeld wordt, gaat. De hond is slim genoeg om snel van alles aan te leren maar de opvoeding dient wel altijd met zachte hand gedaan te worden.

Er is niets mis met je hond consequent opvoeden want dan krijgt hij duidelijke signalen en snapt het snelst wat de bedoeling is. Gebruik nooit fysiek geweld en schreeuw ook niet tegen je Rhodesian Ridgeback. Hier kan het dier niet tegen en het doet vaak meer kwaad dan goed als je je als baasje zo gedraagt. De Rhodesian Ridgeback is daar zo gevoelig voor dat hij er zelfs een trauma van kan oplopen met wat pech.

Leer alles over de kenmerken van jouw Rhodesian Ridgeback

Wil je álles leren over de innerlijke en uiterlijke kenmerken van jouw Rhodesian Ridgeback? Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Pas de beweging aan de leeftijd van de hond aan

De Rhodesian Ridgeback is een hond die vrij lang puppy blijft. De hond is doorgaans pas echt volwassen rond de leeftijd van twee tot twee en half jaar. De pup van dit ras kan nog wel eens echt lomp doen en heeft zoveel energie dat hij soms bijna uit de bocht vliegt. De Rhodesian Ridgeback heeft vanaf puppyleeftijd totdat deze volwassen is, een aardige groei door te maken.

Het is daarom belangrijk dat je als baasje er goed op let dat je de hoeveelheid beweging die het dier krijgt, aanpast aan de leeftijd. Omdat de hond nog groeit en zijn lichaam volop in ontwikkeling is, is het belangrijk dat je de beweging opbouwt.

Begin als je pup nog klein is met kortere wandelingen waarmee je het uithoudingsvermogen langzaam opbouwt. Zo kunnen jullie samen steeds langere wandelingen maken, krijgt het dier de kans alle indrukken die het tegenkomt te verwerken en wordt het niet overbelast.

Pas de uitdaging aan de leeftijd van de hond aan

Het is ook belangrijk dat je als baasje je Rhodesian Ridgeback voldoende uitdaging biedt. Ook hiervoor geldt dat je deze aan de leeftijd van je huisdier aanpast. Omdat de Rhodesian Ridgeback meer tijd nodig heeft om volwassen te worden, is het zaak dat je niet teveel indrukken ineens geeft en de uitdaging aanpast.

Zo kan je Rhodesian Ridgeback op zijn tempo volwassen worden en wordt het dier niet overstelpt met indrukken en uitdagingen die het niet allemaal tegelijk verwerken kan. Het is een slimme hond die bereid is om te leren, maar kies wel altijd het juiste tempo daarvoor. Wanneer je ziet dat je hond zich verveelt, kun je de uitdaging altijd verder uitbreiden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!