Home | Hoeveel pups krijgt een Rhodesian Ridgeback?

Hoeveel pups krijgt een Rhodesian Ridgeback?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Rhodesian Ridgeback aanschaft waar je op een later tijdstip misschien zelf mee wilt fokken, is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Heb je al eens eerder met honden gefokt of is het de eerste keer? Doe je het voor de hobby of wil je zelf professioneel fokker worden?

Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden als je een nestje pups van de Rhodesian Ridgeback wilt fokken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Hoeveel pups krijgt een Rhodesian Ridgeback gemiddeld?

Een Rhodesian Ridgeback is een groot hondenras. Grote honden krijgen gemiddeld nestjes met zo’n acht tot wel veertien puppy’s. Dat is natuurlijk niet bepaald gering dus het is zaak daarmee goed rekening te houden. Dit zijn natuurlijk gemiddelden en het kunnen er ook wel eens minder zijn maar je hoeft zeker niet verbaasd te zijn als moederhond acht pups ter wereld brengt.

Kies voor een hond met een stamboom als je zelf wilt fokken

Als je wilt fokken met een teefje van de Rhodesian Ridgeback, dien je rekening te houden met de volgende zaken. Het is om te beginnen belangrijk dat je zelf een gezonde hond in huis haalt. Koop deze altijd bij een fokker die betrouwbaar is en zorg dat je er de juiste papieren bij krijgt.

Indien je kiest voor een hond met een stamboom, kun je het beste lid worden van een rasvereniging. Op die manier ben je verplicht om volgens de regels van deze groep te fokken maar kun je ook zien welke reuen in aanmerking komen om samen met je teefje voor nageslacht te zorgen.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Rhodesian Ridgeback puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Begin pas met nestjes als de moederhond volledig volwassen is

Het is tevens belangrijk dat je niet te vroeg met fokken begint. Je teefje zal wellicht al eens loops geweest zijn maar zorg ervoor dat de hond echt goed volwassen is voordat je deze laat dekken door een reu. De hond moet daarvoor dus minimaal twee jaar zijn en vaak is de Rhodesian Ridgeback zelfs pas een half jaar later echt volwassen en volgroeid.

Het is het beste om een hond nadat deze negen jaar oud is, geen nestjes meer te laten krijgen. Gebeurt dit toch, dan is de kans groot dat er minder puppy’s worden geboren. Een vrouwtjeshond mag maximaal vijf nestjes in haar leven krijgen, dat is de regel die door veel fokkers en rasverenigingen wordt gehanteerd.

Draagtijd van de Rhodesian Ridgeback

Heb je een teefje dat je wilt laten dekken? Ga dan op zoek naar een goede reu. Via de rasvereniging kun je contact leggen met andere fokkers en zo bekijken wat de mogelijkheden zijn. Lukt de dekking? Houd er dan rekening mee dat de draagtijd van een teefje tussen de 57 en 72 dagen ligt.

Gemiddeld draagt een hond 63 dagen maar dit is mede afhankelijk van de grootte van het toekomstige nest. Gezien het feit dat een grote hond zoals een Rhodesian Ridgeback aardig wat pups kan hebben, kan de draagtijd wel wat langer dan 63 dagen uitvallen.

Zorg voor een goede plek waar de pups ter wereld kunnen komen

Het is belangrijk dat je als fokker ervoor zorgt dat de dieren gezond zijn. Je dient voordat het nestje geboren wordt, ervoor te zorgen dat de moederhond een goede en zachte plek krijgt om te bevallen. Dit kan bijvoorbeeld in een werpkist of op een andere rustige plek zijn. Zorg dat je hond zich daar prettig voelt en dat het er vooral erg rustig is.

Ga minimaal één keer met de moederhond naar de dierenarts om een echo te laten maken zodat je weet of alles goed is en hoeveel pups je mag verwachten. Regelmatig een controle laten doen is het beste zodat je weet of de puppy’s goed groeien en het met mama ook goed gaat.

Leer alles over jouw Rhodesian Ridgeback puppy

Wil je álles weten over jouw Rhodesian Ridgeback puppy? Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Schakel bij problemen tijdens de geboorte altijd de dierenarts in

Is het zover dat de puppy’s zich aankondigen? Zorg er dan voor dat je het de aanstaande moeder zo makkelijk mogelijk maakt. Houd je hond goed in de gaten en probeer haar te helpen indien nodig. De natuur lost zelf veel op maar als je een probleem signaleert tijdens de geboorte of wanneer de pups niet willen komen, haal er dan altijd zo snel mogelijk een dierenarts bij.

Deze kan de hond helpen als er problemen zijn tijdens de bevalling en de nodige zorg geven. Indien nodig kan er een keizersnede plaatsvinden maar een geboorte via de natuurlijke weg is natuurlijk altijd beter.

Laat toekomstige baasjes kennismaken met de puppy’s

In het begin zal moederhond de puppy’s zogen en voortdurend bij ze in de buurt blijven. Je kunt als fokker zo de volledige ontwikkeling van de dieren volgen. Een goede fokker zorgt ervoor dat de gezondheid van de dieren altijd voorop staat. Dit is gewoon het allerbelangrijkste.

Wanneer de pups een bepaald aantal weken oud zijn, kun je mensen de kans geven om reeds naar de hondjes te komen kijken. Deze zijn dan nog niet oud genoeg om het nest te verlaten maar mogelijke toekomstige baasjes kunnen dan alvast kennis komen maken met de pups en kijken of er een klik is.

Kosten en zorg

Puppy’s zijn natuurlijk super leuk maar houd er wel rekening mee dat je er als fokker het nodige werk mee hebt en dat het ook aardig wat kost om een nestje met pups op de juiste manier groot te brengen. Mamahond doet veel zelf maar je dient wel goed voer te kopen voor het teefje en de pups wanneer deze eenmaal wat groter zijn.

Daarnaast komen er kosten bij voor de dierenarts die de pups zal komen controleren. Een chip laten plaatsen is verstandig, de dieren wanneer dit mag behandelen tegen vlooien en wormen en ze op tijd laten enten ook. Denk ook aan kosten voor een paspoortje en stamboompapieren indien van toepassing.

Probeer van tevoren een raming van de kosten te maken zodat je weet waar je aan toe bent. De pups brengen natuurlijk ook geld op maar dat is niet het voornaamste doel van een goede fokker.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!