Home | Een goede, betrouwbare Rhodesian Ridgeback fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een goede, betrouwbare Rhodesian Ridgeback fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je voor een Rhodesian Ridgeback puppy wilt gaan kijken, is het het allerbelangrijkste dat je daarvoor naar een goede en betrouwbare fokker gaat. Het is handig eerst eens op internet rond te kijken bij rasverenigingen. Op hun sites staan vaak al overzichten met goede fokkers die bij hen zijn aangesloten.

Wil je graag eerst beter weten wat belangrijk is om op te letten voordat je daadwerkelijk bij een fokker gaat kijken naar een leuke pup? Lees dan de volgende tekst door zodat je weet waaraan je moet denken als je een Rhodesian Ridgeback pup aanschaft.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Wat is belangrijk om op te letten als je naar een hondenfokker gaat?

Als je naar een hondenfokker gaat, is het belangrijk dat je op een aantal zaken goed let. Schrijf voor jezelf om te beginnen op wat jij belangrijk vindt en wat je allemaal wilt vragen. Bij een goede fokker mag je alles vragen en hoeft er niet geheimzinnig gedaan te worden. De fokker zal open en eerlijk over de dieren praten waardoor jij veel informatie krijgt.

Bel eerst op voor meer informatie

Heb je online een fokker gevonden die je wel aanstaat? Dan kun je natuurlijk altijd eerst een kijkje op de website nemen om alvast wat meer te weten te komen. Bel daarna op om het een en ander te vragen en probeer een afspraak te maken om naar de pups te komen kijken.

Een betrouwbare fokker kan je reeds telefonisch van alles vertellen over de Rhodesian Ridgeback pups en je mag daar ook al gaan kijken als de pups nog niet oud genoeg zijn om het nest te verlaten. Dit is doorgaans rond de tien weken. Kom je al eerder kijken? Dan kun je alvast kennis maken met de pups en kijken of je er een klik mee hebt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Rhodesian Ridgeback (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Informeer bij andere mensen naar hun ervaringen met de fokker

Op websites van fokkers vind je vaak ook reacties van mensen die je voorgingen en er een puppy gekocht hebben. Lees deze zeker door om te weten te komen hoe hun ervaringen met de fokker zijn want daar kun je veel baat bij hebben. Vraag ook aan mensen die reeds een Rhodesian Ridgeback in huis hebben waar zij het dier gehaald hebben.

Zo kom je meer te weten en kun je tevens contact opnemen met fokkers die je wel aanstaan omdat andere mensen daar positief over zijn en er goede ervaringen mee hebben. Een eerlijk oordeel levert jou voordeel op en maakt het kiezen van een goede fokker makkelijker.

Kijk hoe het eruit ziet als je er eenmaal bent

Heb je een fokker gevonden die je aanstaat en een afspraak gemaakt om naar de pups te komen kijken? Dan zijn er bepaalde zaken waar je goed op moet letten als je er eenmaal bent. Kijk goed hoe alles eruit ziet bij de fokker. Kijk of het er netjes en schoon is en hoe de honden eruit zien.

Blije pups en dito mamahond herken je direct omdat ze levendig zijn en er gezond uitzien. Komen de hondjes naar je toe? Dan is er al begonnen met de socialisatie, hetgeen een goed teken is. Wanneer je bij de fokker alles mag zien en vragen en het er netjes uitziet, is dat reeds een signaal dat je met een betrouwbaar iemand te maken hebt.

Fokker die is aangesloten bij een rasvereniging

Als je een fokker kiest, kijk dan ook van tevoren of deze is aangesloten bij een rasvereniging voor Rhodesian Ridgebacks. Indien dit het geval is, werkt de fokkers volgens de strenge regels van deze vereniging en dient hij zich daar ook te allen tijde aan te houden.

Dit betekent dat de fokker naar een raszuivere hond streeft maar dat de gezondheid van de pups en de moederhond altijd het belangrijkste zijn. Deze staan voorop en dat maakt de kans dat jij als toekomstig baasje een gezonde pup mee naar huis kunt nemen, alleen maar groter.

Het is overigens niet zo dat fokkers die niet zijn aangesloten bij een rasvereniging niet goed zijn. Er zijn ook fokkers die altijd het belang van het dier voorop stellen maar bijvoorbeeld vooral voor de hobby honden fokken. Vermijd altijd contact met broodfokkers want zij werken alleen voor het geld en de gezondheid van het dier is daar zeker niet het belangrijkste.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Rhodesian Ridgeback

Overweeg je een Rhodesian Ridgeback te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zorg dat je alle papieren meekrijgt

Als je een puppy gaat kopen bij een erkende fokker, dan krijg je ook een stamboom mee. Daaraan kun je zien wie de ouders zijn van je hondje en bekijken van wie het dier afstamt. Vaak zijn de ouders ook te zien bij de fokker, zeker de moederhond. Naast de stamboom krijg je van de fokker een paspoort mee en een document waarin staat of en wanneer je pup gevaccineerd is.

Dit kan ook in het paspoort staan. De pups die rond de tien weken het ouderlijk nest verlaten, zijn minimaal één keer gevaccineerd en ook al behandeld tegen vlooien en wormen. Alle medische gegevens van het dier krijg je mee dus let daar goed op dat je alles krijgt. Dit zal bij een goede fokker nooit een probleem opleveren.

De prijs verraadt vaak al veel over de fokker

Als je een Rhodesian Ridgeback puppy aanschaft, betaal je daar gemiddeld zo rond de €1500 voor. Dit is natuurlijk een vrij aanzienlijk bedrag maar de fokker maakt ook aardig wat kosten voor het dier.

Deze vallen ook hoger uit wanneer de fokker is aangesloten bij een rasvereniging omdat er dan meer regels zijn om zich aan te houden. Indien je ergens pups ziet die worden aangeboden tegen een veel lagere prijs, dan heb je vrijwel zeker te maken met een broodfokker. Ga hier nooit mee in zee want dan loop je kans een zieke pup mee naar huis te nemen. Betaal liever wat meer zodat je een gezond dier mee naar huis neemt.

Zorg dat je puppy zich welkom voelt

Alles geregeld en heb je een gezonde pup bij een goede fokker gevonden? Zorg dan dat thuis alles in orde is voordat je je nieuwe huisgenoot ophaalt. Zo komt je Rhodesian Ridgeback pup terecht in een gouden mandje en zal het dier zich al snel thuis voelen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!