Home | Prijs Rhodesian Ridgeback: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Rhodesian Ridgeback: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Rhodesian Ridgeback pup in huis wilt halen, zijn er diverse dingen waar je rekening mee moet houden. De pup haal je gemiddeld met een leeftijd van zo rond de tien weken in huis en het is dan nog maar een klein hondje, maar dit zal snel opgroeien tot een volwassen Rhodesian Ridgeback die aardig wat ruimte in beslag neemt.

Een belangrijk aspect waar je zeker rekening mee dient te houden is de prijs van het dier. Je betaalt voor een raszuivere Rhodesian Ridgeback pup een aardig bedrag. Lees de volgende tekst goed door zodat je weet waar je financieel aan toe bent als je voor een Rhodesian Ridgeback kiest.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Wanneer je voor een Rhodesian Ridgeback puppy kiest

Houd er altijd rekening mee dat een hond aanschaffen niet bepaald voor niks is en al helemaal niet als je voor een raszuiver exemplaar kiest. Het is daarom slim om eerst voor jezelf te berekenen wat de aanschaf van de Rhodesian Ridgeback pup en alles wat je nog meer voor het dier nodig hebt, je gaat kosten.

Het is verstandig om voor jezelf op voorhand op papier te zetten wat een hond je kost. Zo kun je namelijk ook meteen bepalen of het financieel haalbaar is dat je een Rhodesian Ridgeback pup in huis haalt en de kosten kunt blijven dragen. Lukt het niet? Spaar dan nog even verder zodat je op een later tijdstip een hondje kopen kunt en er goed voor kunt zorgen.

Gemiddelde prijs voor een Rhodesian Ridgeback pup

Voor een Rhodesian Ridgeback puppy die je bij een goede fokker haalt die is aangesloten bij een rasvereniging, betaal je rond de €1500. Fokkers die bij een vereniging zijn aangesloten fokken volgens de daar geldende regels en dat betekent vaak ook meer kosten die uiteindelijk deels worden doorberekend op de klant.

Bij een erkende fokker betaal je wel meer voor je puppy maar ben je er ook van verzekerd dat de gezondheid van de hond altijd voorop staat. Vind je ergens een puppy van dit ras die echt veel goedkoper is? Dan heb je vrijwel zeker te maken met een broodfokker. Deze dien je te allen tijde te vermijden.

Niet iedere fokker zal precies hetzelfde bedrag voor een Rhodesian Ridgeback puppy vragen maar kijk altijd of de prijs rond de €1500 ligt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Rhodesian Ridgeback (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Vermijd broodfokkers en geef liever wat meer uit

Wil je graag een Rhodesian Ridgeback puppy kopen en heb je ergens een hondje gezien voor een veel lagere prijs dan gemiddeld? Houd er dan rekening mee dat je naar alle waarschijnlijkheid met een broodfokker te maken hebt. Deze bieden de honden tegen lagere prijzen aan dan gemiddeld.

Dit kunnen ze doen doordat ze minder kosten maken dan erkende fokkers maar dat wil zeker niet zeggen dat het ook de honden ten goede komt. Een broodfokker werkt niet volgens de strikte regels van de rasvereniging en stelt de gezondheid van de honden niet voorop.

Grote kans dat jij een zieke pup mee naar huis neemt en dat moet je natuurlijk niet willen. Geef beter wat meer uit aan een gezonde pup bij een erkende fokker.

Wanneer kan de prijs hoger liggen?

Als je een Rhodesian Ridgeback puppy ziet die duurder is dan de gemiddelde €1500, kan die hogere prijs verscheidene oorzaken hebben. Het kan voorkomen dat op een bepaald moment de vraag naar pups van het ras groter is dan normaal. In dat geval stijgt de prijs van het dier ook maar extreem hoog zal deze niet worden.

Heb je bijvoorbeeld interesse in een pup met een goede en bijzondere stamboom? Dan is de kans ook groter dat je net even wat meer voor een dergelijk hondje betaalt.

Ga op zoek naar een volwassen Rhodesian Ridgeback

Wil je nu in plaats van een Rhodesian Ridgeback pup liever een volwassen hond? Dan kun je het beste eerst op internet kijken of daar iemand een volwassen hond ter adoptie aanbiedt. Dit kan bijvoorbeeld in een asiel of opvang zijn maar soms doen mensen ook, om allerlei mogelijke redenen, een hond die ze zelf hebben weg.

Voor een volwassen hond die je uit een opvang haalt, betaal je gemiddeld een paar honderd euro. Dit is een vergoeding voor de kosten die ze daar voor het dier gemaakt hebben. Het komt zeker ook voor dat mensen afstand doen voor een hond en er geen geld voor vragen.

Het belangrijkste is dan dat de hond een nieuwe gouden mand krijgt bij een baasje dat goed voor het dier kan zorgen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Rhodesian Ridgeback

Overweeg je een Rhodesian Ridgeback te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ook een volwassen hond verdient een tweede kans

Wanneer je voor een volwassen Rhodesian Ridgeback kiest, haal je daarmee direct een flinke hond in huis. Het komt voor dat volwassen honden waarvan afstand wordt gedaan een rugzakje hebben. Dit hoeft niet altijd zo te zijn want soms zoeken mensen ook om heel andere redenen een nieuw huisje voor de viervoeter.

Het is daarbij vooral belangrijk dat je als potentieel nieuw baasje eerst informeert waarom er afstand gedaan wordt van de hond in kwestie. Zo weet jij ook meteen waar je aan toe bent en kun je besluiten of je de hond een tweede kans wilt geven en een goed plekje te bieden hebt.

Bijkomende kosten voor de hond

Alleen met de kosten die je voor de hond zelf betaalt, ben je er natuurlijk nog niet als baasje. Er komen nog aardig wat meer kosten bij kijken waarvan sommige eenmalig zijn maar er zijn zeker ook kosten bij die steeds blijven terugkeren.

Houd daarom bij de berekening die je maakt als je een hond wilt aanschaffen rekening met kosten zoals voor voer, snoep en botten om op te kauwen, speelgoed, mand, bench, kussen, riem en halsband. Vergeet zeker niet de kosten voor de dierenarts (regelmatige controle en eventueel een behandeling), kosten voor training en medicatie mocht je dier ziek zijn of ontwormd en ontvlooid moeten worden.

Indien je alles bij elkaar optelt, heb je een goed idee wat een hond je jaarlijks gaat kosten maar krijg je er natuurlijk wel een geweldige kameraad voor terug.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!