Home | Alles over de kleine Rhodesian Ridgeback (uitgebreid artikel)

Alles over de kleine Rhodesian Ridgeback (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een Ridgeback in huis haalt, is het belangrijk dat je er goed rekening mee houdt dat het echt een grote hond is. Veel ruimte, zowel binnen als buiten, is zeker gewenst want het dier moet natuurlijk wel goed uit de voeten kunnen en niet direct tot stilstand komen als het begint te rennen of te spelen.

Als je voor een Rhodesian Ridgeback puppy kiest, is het dier natuurlijk in het begin nog niet zo groot maar het zal snel groeien dus het is echt belangrijk dat je dit niet vergeet als baasje.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Geef je pup de kans op zijn eigen tempo volwassen te worden

Een Rhodesian Ridgeback puppy mag doorgaans rond de tien weken het ouderlijk nest verlaten. Dat geldt voor de meeste pups van verschillende hondenrassen. Het kan wat verschillen per fokker maar de meeste pups zijn dan oud genoeg om de wereld te gaan ontdekken.

Als je als pup het nest en mamahond verlaat, is het natuurlijk allemaal heel spannend wat er om je heen gebeurt. Een kleine Ridgeback is al heel slim maar juist om die intelligentie volledig tot ontwikkeling te laten komen, heeft de pup wat langer de tijd nodig om echt helemaal volwassen te worden.

Zorg er daarom als baasje voor dat je de pup voldoende tijd en de kans geeft om alles om zich heen te ontdekken zodat hij alles goed in zich op kan nemen. Overdrijf zeker niet met nieuwe indrukken aan te bieden maar doe dit stapje voor stapje.

Pas de hoeveelheid beweging aan de leeftijd van het dier aan

Een Rhodesian Ridgeback puppy heeft veel energie en stuitert doorgaans aardig door het huis en de tuin. Zorg er daarom voor dat je huisdier voldoende energie kwijt kan. Ga met je viervoeter wandelen, speel ermee en laat het dier lekker rennen. Het is wel belangrijk rekening te houden met het feit dat je kleine Rhodesian Ridgeback nog volop in de groei is. Dit betekent dat de spieren en het lichaam van je huisdier groeien en het belangrijk is de beweging daarop aan te passen.

Zo zorg je ervoor dat de hond niet overbelast wordt maar precies zoveel beweging krijgt als het dier aankan. Op die manier krijgt het dier de kans zich goed te ontwikkelen en te groeien en wordt ook het uithoudingsvermogen steeds verder opgebouwd.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Rhodesian Ridgeback wordt ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Ga vroeg met je puppy op hondentraining

Het is belangrijk dat je met je Rhodesian Ridgeback puppy zo vroeg mogelijk op hondencursus gaat. Hier kan je huisdier leren omgaan met andere honden en ervaren hoe het contact met mensen en dieren gaat. De puppy leert veel op de cursus dat je als baasje ook weer thuis kunt toepassen.

De Rhodesian Ridgeback is een leergierig en slim ras dus het zal weinig moeite kost iets aan te leren en ook het socialiseren is vaak snel gepiept.

Het is wel belangrijk om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen omdat de Rhodesian Ridgeback een zelfstandig ras is. Dit betekent dat het dier nog wel eens op eigen initiatief dingen kan doen. Niks mis mee zolang het gewenst gedrag is maar het wordt natuurlijk minder leuk als de hond dingen doet jij niet wilt.

Ga thuis verder met trainen

Een goede opvoeding en socialisatie van de Rhodesian Ridgeback puppy is iets waar je zo vroeg mogelijk mee begint. Zo leert de puppy alles snel en spelenderwijs aan en heb je daar als baasje, wanneer de hond eenmaal volwassen is, het meeste plezier van. Het is voor een pup niet zielig om deze te trainen en mee te nemen naar de hondencursus.

Hier leert het dier niet alleen van alles maar het is ook lekker bezig zodat het zijn energie kwijt kan en veel dingen kan doen die het leuk vindt. Is er op de hondencursus iets dat je huisdier bijzonder graag doet, zoals bijvoorbeeld bepaalde spelletjes of puzzels of loopt je viervoeter graag een behendigheidsparcours? Dan kun je deze zelf in huis halen of in de tuin een parcours aanleggen zodat je Rhodesian Ridgeback ook daar kan spelen.

Waarom een puppy aanschaffen?

Veel mensen kiezen, wanneer ze eenmaal een hond willen aanschaffen, voor een puppy. Er zijn allerlei redenen waarom ze dit doen maar een van de belangrijkste daarbij is dat je een pup van jongs af aan kunt zien opgroeien, kunt opvoeden en zo de volledige ontwikkeling van het dier meemaakt.

Zo maak je van alles mee met je huisdier en zie je hoe de kleine Rhodesian Ridgeback opgroeit tot een flinke volwassen hond. Met wat geluk wordt het dier gezond oud en kun je dit wel tot een jaar of twaalf in huis hebben als prima metgezel.

Leer alles over jouw lieve Rhodesian Ridgeback

Wil je álles leren over jouw Rhodesian Ridgeback? Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Voed het dier op een zachte en respectvolle manier op

Puppy’s zijn natuurlijk enorm schattig om te zien, zelfs bij een groot ras zoals de Rhodesian Ridgeback. Houd er wel rekening mee dat de opvoeding van een pup veel tijd in beslag neemt en dat je als baasje echt geduld moet hebben om de hond van alles te leren.

Het is bepaald niet zo dat de Rhodesian Ridgeback niet slim genoeg is om dingen aan te leren of dat niet wil doen, integendeel zelfs. Het dier is bijzonder leergierig maar het kost natuurlijk wel tijd om dingen, zeker wanneer ze nieuw zijn, aan te leren.

Het is belangrijk dat je de Rhodesian Ridgeback puppy op zachte wijze opvoedt en niet tegen het dier schreeuwt. Hiervoor is deze hond namelijk erg gevoelig en lelijk tegen je viervoeter doen werkt alleen maar averechts.

Beloon je kleine Ridgeback altijd als deze het goed doet

Lukt iets niet direct? Geef dan niet op maar ga door en beloon je hond als deze het goed doet. De Rhodesian Ridgeback is dol op beloningen en zal snel door hebben wat gewenst gedrag is als hij daar wat lekkers voor krijgt. Wanneer de hond goed gedrag met wat lekkers associeert, zal het dier dit ook laten zien.

Dit is onder andere bij het zindelijk maken van de hond een goede methode om te gebruiken.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!