Home | Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Rhodesian Ridgeback

Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Rhodesian Ridgeback

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Rhodesian Ridgeback is een hond die je, zeker wanneer je deze reeds als puppy in huis haalt, een hele tijd als huisgenoot en maatje kunt hebben. Honden van dit ras kunnen gemiddeld wel zo’n tien tot twaalf jaar oud worden, mits ze natuurlijk gezond zijn.

Jij kunt er als baasje van alles aan doen om ervoor te zorgen dat je huisdier een gezegende leeftijd, in goede gezondheid, behaalt. Wat kun je allemaal doen om ervoor te zorgen dat je Rhodesian Ridgeback gezond blijft? Je leest het in deze tekst.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Geef goed voer

Het is om te beginnen belangrijk dat je je hond goed voer geeft. Dit is er van allerlei merken en in diverse soorten. Wanneer je Rhodesian Ridgeback nog een puppy is, geef het dier dan speciaal voer dat voor pups ontwikkeld is. Hier zitten namelijk speciale bouw- en voedingsstoffen in die ervoor zorgen dat je pup goed groeit en voldoende binnenkrijgt om lekker te kunnen spelen en rennen. Als je Rhodesian Ridgeback wat ouder wordt, kun je overstappen op voer voor volwassen honden.

De Rhodesian Ridgeback is een grote hond, dus daarvoor zul je voer voor dit type dier in huis moeten halen. Vind je het zelf moeilijk de juiste keuze te maken qua voer? Vraag dan om raad bij je dierenarts of in de dieren-speciaalzaak.

Voer dat voor een bepaald ras gecreëerd is, is niet nodig maar kies wel voor wat grotere brokken die speciaal voor grote honden ontwikkeld zijn. Geef de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zodat je dier niet te zwaar wordt.

Zorg voor voldoende beweging

De Rhodesian Ridgeback is een hond met veel energie en als je als baasje veel met je huisdier gaat wandelen en lekker actief bezig bent, zorg je er tevens voor dat je viervoeter een prima uithoudingsvermogen opbouwt en een goede conditie krijgt.

Het is belangrijk dat je veel wandelt of speelt met je Rhodesian Ridgeback want het dier wil anders nog wel eens wat lui worden en lekker relaxen. Het is belangrijk dat je de hoeveelheid beweging langzaam opbouwt.

Als je Rhodesian Ridgeback nog een puppy is, is het dier nog in de groei en moeten de spieren nog verder ontwikkeld worden. Het is dan zaak dat je de hoeveelheid beweging aan de leeftijd van de hond aanpast en ervoor zorgt dat deze niet overbelast wordt. Zo krijg en houd je een blije en gezonde hond.

Let op: Het onderhouden en verbeteren van de gezondheid van jouw Rhodesian Ridgeback (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zorg voor voldoende uitdaging

Naast voldoende beweging, is het belangrijk dat je Rhodesian Ridgeback voldoende uitdaging krijgt. Dit betekent dat je spelletjes doet met je huisdier en ermee op training gaat. De Rhodesian Ridgeback is een intelligente hond die graag spelletjes en puzzels doet en ze ook snel kan oplossen.

Het is belangrijk voldoende geestelijke uitdaging te bieden zodat de hond zich niet gaat vervelen. Omdat het een slimme hond is, is het zaak dat je ook voor voldoende variatie in het aanbod zorgt. Als je viervoeter een spelletje namelijk snel door heeft, zal het gaan vervelen en is het belangrijk dat je als baasje een ander spel kunt aanbieden.

Betrek je huisdier in alles wat je doet

De Rhodesian Ridgeback is een hond die niet overdreven aanhankelijk is naar zijn mensen toe maar wel graag bij je in de buurt wil zijn. Als je iets gaat ondernemen en het is mogelijk, neem daar je hond dan ook altijd bij mee. Zo voelt het dier zich geliefd en kunnen jullie samen actief bezig zijn.

De hond wordt blij van hondentraining waarbij het dier bijvoorbeeld een parcours kan lopen maar lange wandelingen samen met de baas zullen zeker ook in de smaak vallen. Kijk wat jullie samen allemaal kunnen ondernemen en probeer je hond daar zoveel mogelijk bij te betrekken.

Kijk wat je hond leuk vindt om te doen en probeer dat dan ook zoveel mogelijk te doen. Vindt de hond bijvoorbeeld een parcours lopen erg leuk? Dan maak je het dier er natuurlijk enorm blij mee als je thuis ook een leuke hindernisbaan voor je viervoeter maakt.

Ga regelmatig naar de dierenarts voor een check-up

Het is ook belangrijk dat je regelmatig met je huisdier naar de dierenarts gaat. Zorg ervoor dat je huisdier minimaal eens per jaar een goede check-up krijgt en dat het de benodigde vaccinaties krijgt. Zo houd je het dier ook gezond.

Heeft je Rhodesian Ridgeback klachten of denk je zelf dat er iets niet helemaal in orde is? Twijfel dan niet en maak zo vlug mogelijk een afspraak bij de dierenarts. Mocht het dier wat mankeren, dan ben je er op tijd bij en kan er naar een remedie gezocht worden.

Leer alles over hoe je jouw Rhodesian Ridgeback gezond en gelukkig houdt

Wil je weten hoe je jouw Rhodesian Ridgeback zo gezond en gelukkig mogelijk houdt? Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Goede vachtverzorging

Het is tevens belangrijk je huisdier vrij van vlooien, wormen en teken te houden. Geef je hond hiervoor druppels of een pil en doe dit regelmatig. Zie je toch een teek? Dan kun je deze er met een speciale tang afhalen zodat je hond er geen last van krijgt. Houd de vacht van je huisdier netjes en zorg ervoor dat deze regelmatig geborsteld wordt.

Eens per week is ruim voldoende vachtonderhoud voor de Rhodesian Ridgeback maar als deze in de rui is, wordt meer borstelen zeker aanbevolen zodat alle losse haren eruit zijn en niet voor irritatie kunnen zorgen.

Zorg dat het dier blij en gelukkig is

Als baasje kun je vaak snel zien hoe je hond zich voelt. Is je hond blij, speelt het dier graag en zit je Rhodesian Ridgeback graag dicht bij je? Dan is het dier blij en gelukkig. Ook een hond heeft gevoel en de Rhodesian Ridgeback is sowieso een gevoelig type. Behandel de hond daarom altijd met respect, laat het dier voelen dat het gewenst is en probeer zoveel mogelijk samen te doen.

De hond zal er blij mee zijn en voor jou als baasje is het uiteraard ook erg fijn om een lief maatje te hebben. Een hond is een verantwoordelijkheid om te hebben maar met de juiste zorg kun je er jaren lang een geweldige kameraad aan hebben en wordt het beestje gezond oud.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!