Home | Rhodesian Ridgeback herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Rhodesian Ridgeback herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je een Rhodesian Ridgeback aanschaffen maar wil je in plaats van een puppy voor een herplaatser gaan? Dan zijn er bepaalde zaken waar je als toekomstig baasje rekening mee moet houden.

We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet zodat je weet waarop te letten als je voor een afstandsdier kiest. Een dier een tweede kans geven is uiteraard helemaal niks mis mee.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Kijk rond waar je een herplaatser Rhodesian Ridgeback zoal vinden kunt

Het is om te beginnen belangrijk dat je eerst zelf goed rondkijkt waar je zoal een Rhodesian Ridgeback herplaatser vinden kunt. Het is het makkelijkste om eerst eens goed op internet te kijken. Zo kun je bijvoorbeeld kijken op websites van een dierenasiel of – opvang maar worden er ook regelmatig dieren door particulieren aangeboden.

Houd er wel rekening mee dat je onder herplaatsers zelden pups zult tegenkomen en dat het hoofdzakelijk om volwassen dieren gaat waarvoor een nieuw thuis gezocht wordt. Voor puppy’s van de Rhodesian Ridgeback ben je bij een goede fokker aan het juiste adres.

Vraag altijd eerst waarom de hond wordt afgestaan

Heb je een hond gevonden die je wel wat lijkt? Neem dan eerst contact op met de opvang waar het dier verblijft of met degene die de hond afstaat. Zo kun je alvast het een en ander vragen over het dier zelf en er meer over te weten komen. Het is daarbij erg belangrijk dat je vraagt naar de reden van afstand.

Deze kan negatief zijn, bijvoorbeeld omdat de hond bepaalde gedragsproblemen vertoont maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Honden worden om allerlei redenen afgestaan en het komt bijvoorbeeld ook voor dat mensen niet meer voor het beestje kunnen zorgen en er enkel een goede, nieuwe baas voor zoeken.

Het is voor jou als toekomstige eigenaar natuurlijk wel belangrijk om zoveel mogelijk te weten te komen over de hond zodat je beter weet waar je aan toe bent.

Let op: Het kopen of adopteren van een Rhodesian Ridgeback (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kijk of de hond een rugzakje meedraagt

Indien de hond problemen vertoont, wordt dat ook wel een rugzakje genoemd. Omdat het dier bijvoorbeeld in het verleden niet goed gesocialiseerd is of een trauma heeft opgelopen, kan het dier gedragsproblemen hebben.

Deze zijn er niet zomaar uit te krijgen maar als jij reeds de nodige ervaring met honden hebt, deze op de juiste manier en met veel geduld en liefde aanpakt, kun je daar natuurlijk wel wat aan doen. Heeft de hond waar jij je oog op hebt laten vallen een rugzakje? Bespreek dan wat de problemen zijn en bepaal voor jezelf of jij het aandurft om deze hond een nieuw thuis te geven.

Kijk of de hond bij je past

Heb je een hond gevonden die je wel aanstaat, al dan niet met een rugzakje, dan is het belangrijk dat je eerst goed kennis maakt met het dier. In opvangcentra betekent dit dat je meestal vaker dan eens moet komen om het dier goed te leren kennen en te kijken of jullie een klik hebben.

Is deze er niet? Dan zoek je het beste verder naar een ander maatje. Het is sowieso belangrijk dat je kijkt of het ras bij jou en je situatie past. Een Rhodesian Ridgeback is een grote hond dus voldoende ruimte maar zeker ook tijd om samen met je huisdier bezig te zijn, zijn belangrijk.

Het is belangrijk dat je als baasje van een Rhodesian Ridgeback van veel beweging en actief bezig zijn houdt, want de hond heeft veel energie die hij kwijt moet kunnen door lange wandelingen te maken en te spelen.

Leer je hond mensen te vertrouwen

Als je een hond leert kennen die in het verleden wat minder positieve ervaringen met mensen heeft gehad, is het jouw taak om het dier weer vertrouwen te laten krijgen in de mens. Een Rhodesian Ridgeback is een bijzonder gevoelige hond. Je dient het dier dan ook altijd met respect, liefde en zachtheid te behandelen.

Is dit in het verleden niet gebeurd? Dan is de kans groot dat je Rhodesian Ridgeback er een trauma aan overgehouden heeft. Door hier aan te werken met veel geduld, kun je dit als baasje laten verdwijnen maar houd er wel rekening mee dat je hiervoor veel tijd dient in te ruimen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Rhodesian Ridgeback

Overweeg je een Rhodesian Ridgeback te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ook een volwassen Rhodesian Ridgeback kan nog veel leren

Een Rhodesian Ridgeback puppy heeft wat meer tijd nodig om op te groeien tot een volwassen hond dan de meeste pups van andere rassen. Is de hond eenmaal volwassen, dan heb je als baasje te maken met een intelligent dier dat zeker voor spelletjes en andere uitdagingen te porren is.

Wanneer je Rhodesian Ridgeback als pup van alles leert, zal dat vooral spelenderwijs gaan. Dit wil echter niet zeggen dat je een volwassen hond van dit ras niets meer leren kunt. Het is heel goed mogelijk een volwassen hond nog van alles te leren maar je dient er als baasje rekening mee te houden dat het wat langer duurt voordat je huisdier het snapt.

Belonen als deze het goed doet, scheelt veel. Je Rhodesian Ridgeback zal het snel doorhebben dat hij wat lekkers krijgt als hij het goed doet en zich er naar gaan gedragen.

Bespreek op voorhand de kosten

Heb je een Rhodesian Ridgeback gevonden waarmee je een klik hebt en die je graag een nieuw huis wilt geven? Dan is het belangrijk dat je eerst goed bespreekt wat de hond kost. Je betaalt voor een volwassen herplaatser uit het asiel of dierenopvang doorgaans een paar honderd euro.

Dit is een vergoeding voor de kosten die het asiel voor het dier gemaakt heeft. Het komt ook voor dat mensen een hond voor niks afstaan.

Het is in dat geval het belangrijkste dat er een geschikte nieuwe plek voor het dier wordt gevonden. Houd er rekening mee dat je op voorhand de spullen die je nodig hebt voor de hond, al in huis hebt zodat deze in een gespreid bedje terecht komt en zich snel thuis zal voelen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!