Home | Je Rhodesian Ridgeback alleen thuis laten? Zo pak je dat handig aan (+tips)

Je Rhodesian Ridgeback alleen thuis laten? Zo pak je dat handig aan (+tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Rhodesian Ridgeback is een hond die graag bij zijn mensen. Dit geldt natuurlijk voor veel honden en de meeste rassen kunnen er dan ook niet zo goed tegen om allang alleen thuis te blijven.

Iedereen moet wel eens een keertje weg en daar is niks mis mee, maar het is dan belangrijk dat je ervoor zorgt dat de hond een tijdje alleen thuis blijft of dat je een andere oplossing bedenkt. Wil je weten hoe dit met de Rhodesian Ridgeback het beste opgelost kan worden? Lees dan eerst de volgende tekst eens door voordat je je huisdier alleen thuis laat.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Laat je Rhodesian Ridgeback wennen aan alleen thuis blijven

De Rhodesian Ridgeback is graag bij de mensen waar hij woont en wil graag samen dingen ondernemen zoals wandelingen maken, rennen en spelen. De hond is echter niet overdreven aanhankelijk naar zijn baasje toe en zal niet heel dag als een schaduw achter je aan lopen.

Ergens gaan liggen waar de hond je toch kan zien en in de gaten kan houden of je veilig bent, is vaak ook al voldoende. Moet je regelmatig weg en wil je de hond dan alleen laten? Dan is het belangrijk dat je je Rhodesian Ridgeback daar reeds als pup aan leert wennen.

Als je hond een bench heeft, kun je het dier daar bijvoorbeeld in laten gaan als je een poosje weg bent. Zo kan de hond niets slopen tijdens je afwezigheid en lekker rustig slapen.

Hond die graag lui is

Daar waar een Rhodesian Ridgeback puppy doorgaans als een soort stuiterbal door het huis en de tuin rent, wil een volwassen hond van dit ras nog wel eens graag een tijdje lekker luieren. Niks mis mee en het betekent natuurlijk ook dat de hond dat kan doen als hij een tijdje alleen thuis is.

Ben je er wel, weet dan dat de hond wel alert en waaks is, ook al wekt hij door zijn hele houding een andere indruk. De hond zal niet vaak blaffen want dat zit niet in zijn natuur dus daarvoor hoef je niet bang te zijn als je zelf afwezig bent.

Duurt dit echter te lang, dan is de kans wel groot dat je Rhodesian Ridgeback zich op een bepaald moment gaat vervelen en dit kan ontaarden in ongewenst gedrag zoals slopen. Door je hond niet te lang alleen te laten kun je dit natuurlijk voorkomen.

Let op: Het aan- of afleren van gedrag bij jouw Rhodesian Ridgeback (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zorg dat je dier lekker moe is als je van huis gaat

Het is voor de Rhodesian Ridgeback belangrijk om niet de hele dag lui te zijn, ook al zal je viervoeter momenten hebben waarop hij niets liever doet. De hond is atletisch en houdt ook van bewegen maar daar moet je het dier dan als baasje wel in stimuleren. Omdat de Rhodesian Ridgeback een groot uithoudingsvermogen en veel energie heeft, is het belangrijk lange wandelingen met je huisdier te maken. Zo raakt het dier energie kwijt en wordt de conditie hoe langer hoe beter.

Als je je dier eerst aardig afmat voordat je zelf vertrekt, kun je je Rhodesian Ridgeback ook wat langer alleen thuis laten. Je viervoeter zal dan lekker lang slapen en er niet eens veel van merken als je wat langer wegblijft. Zorg er ook voor dat de hond goed gegeten heeft voordat je vertrekt en altijd water tot de beschikking heeft.

Neem de hond mee indien dat kan

Als je ergens naartoe gaat, waar de hond ook prima terecht kan, neem deze dan zoveel mogelijk mee. De hond is graag bij zijn mensen en neemt ook graag deel aan activiteiten waar jij als baasje bij bent. Meenemen zal niet altijd mogelijk zijn maar wanneer je bijvoorbeeld gaat wandelen kan de Rhodesian Ridgeback natuurlijk prima mee.

Zeker als je aan het uithoudingsvermogen van het dier werkt, kan het steeds langere wandelingen maken. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk, wanneer je op vakantie gaat, een bestemming uit te kiezen waar je huisdier ook welkom is. Zo kan de hond ook mee en hoef je geen alternatief zoals een oppas of een pension te zoeken. Er zijn genoeg leuke vakantiebestemmingen te vinden waar ook honden welkom zijn.

Leer alles over (ongewenst) gedrag van jouw Rhodesian Ridgeback

Wil je álles leren over de opvoeding en het gedrag van jouw Rhodesian Ridgeback? Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ga op zoek naar een goed alternatief

Nu is de Rhodesian Ridgeback een grote hond die je niet altijd even makkelijk ergens mee naar toe neemt. Dat kan gewoon niet altijd en niet iedereen zit op zo’n groot dier te wachten. Als je een hele tijd weg moet en je huisdier niet alleen wilt laten, ga dan op zoek naar een goed alternatief.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen iemand in te schakelen die de hond gezelschap komt houden en er lange wandelingen mee gaat maken. Denk ook eens aan een hondenuitlaatservice of een pension. Dit is een prima oplossing als je voor langere tijd afwezig bent. Zo kan ook je huisdier zich prima vermaken tijdens jouw afwezigheid en hoeft je er niet over in te zitten dat je maatje lang alleen thuis is.

Wanneer je veel van huis bent

Als je veel van huis bent, voor bijvoorbeeld je werk en toch graag een hond wilt aanschaffen is het zeker het overwegen waard of het slim is om dat te doen. Een hond is een grote verantwoordelijkheid en je dient wel voldoende tijd te hebben om aan het dier te besteden.

Je doet een hond en ook de Rhodesian Ridgeback dus, er geen plezier mee als je veel van huis bent en het dier bijvoorbeeld door de week altijd alleen thuis is. Dan kun je er in het weekend wel veel mee ondernemen maar dat neemt niet weg dat je huisdier nog vaak alleen zit.

Wil je per se een hond? Zorg dan dat je vaker thuis werkt of dat je een andere oplossing vindt zodat je viervoeter vaak gezelschap heeft. Een goed gesocialiseerde Rhodesian Ridgeback past prima op een hondenopvang waar het beest andere honden ontmoet en er gezellig mee spelen en rennen kan. Vermaak is daar altijd aanwezig en de hond wordt ook nog eens goed verzorgd

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!