Home | Rhodesian Ridgeback x Labrador kruising: maak kennis met deze mooie mix

Rhodesian Ridgeback x Labrador kruising: maak kennis met deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Rhodesian Ridgeback wordt natuurlijk door fokkers het liefst als raszuivere hond gefokt. Het is echter ook zo dat de hond nog wel eens met een ander ras gekruist wordt. Een voorbeeld daarvan is een kruising met een Labrador. Wil je weten wat je van deze kruising kunt verwachten? Lees dan deze tekst eens door om er meer over te weten te komen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Mogelijke kruisingen met de Rhodesian Ridgeback

Een Rhodesian Ridgeback wordt met diverse andere hondenrassen gekruist. Dat dit allemaal vrij grote tot grote honden zijn zal je zeker niet verbazen. De volgende kruisingen met een Rhodesian Ridgeback vind je dan ook regelmatig terug:

  • Rhodesian Ridgeback X Weimaraner
  • Rhodesian Ridgeback X Vizsla
  • Rhodesian Ridgeback X Thai Ridgeback
  • Rhodesian Ridgeback X Duitse Herder
  • Rhodesian Ridgeback X Labrador

Er zijn beslist nog meer kruisingen mogelijk met andere hondenrassen. Hoe de kruising er precies uit komt te zien en wat voor karakter de hond krijgt, is natuurlijk altijd even afwachten. Dit ligt erg aan welk van de twee rassen dominant is. Dit kan per nestje en zelfs al binnen één nestje heel verschillende hondjes opleveren.

Uiterlijk van een kruising tussen een Rhodesian Ridgeback en een Labrador

Wanneer een Rhodesian Ridgeback met een Labrador wordt gekruist, zal het resultaat een hond zijn die wat kleiner is dan een raszuivere Rhodesian Ridgeback maar zeker groter dan een Labrador. De Labrador is nu eenmaal een wat kleinere hond dan de Rhodesian Ridgeback. De Rhodesian Ridgeback heeft een kortharige vacht, daar waar de Labrador veel langhariger is.

De kruising zal dus zeker een wat langere vacht hebben die meer onderhoud behoeft dan bij een kortharige Rhodesian Ridgeback. Grote kans dat de kruising wel de kenmerkende ridge van de Rhodesian Ridgeback heeft maar dat deze door de wat langere vacht iets minder goed opvalt.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Rhodesian Ridgeback (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Snuit, ogen, oren en vacht bij een energieke hond

Een ietwat ronde snuit, donkere ogen en hangende oren zal je kruising zeker krijgen. Welke kleur de hond wordt, hangt met name af van de kleur van de Labrador. Is deze blond of juist zwart, dan kan de kruising dat ook worden. Neigt de hond meer naar de Rhodesian Ridgeback, dan kan deze ook gewoon roodbruin worden.

Bonte honden met de verschillende vachtkleuren van de ouders zijn ook mogelijk. De kruising zal vrij slank gebouwd zijn en het levert een hond op die atletisch is, veel van rennen en spelen houdt en een tomeloze energie heeft die het dier graag kwijt wilt. Of je hond wil zwemmen is afwachten: de Labrador houdt erg van water maar de Rhodesian Ridgeback juist helemaal niet.

Karakter van een kruising tussen een Rhodesian Ridgeback en een Labrador

Een kruising tussen beide hondenrassen levert een slimme, loyale, energieke en vrolijke hond op die erg aanhankelijk zal zijn naar mensen en andere dieren toe. De hond is dan ook zeker geschikt als gezinshond en kan goed met kinderen opschieten. Gezien het feit dat de Labrador nogal een allemansvriend is, is de kans groot dat de kruising bepaald geen waakhond wordt.

Hij zal wel alles doen om zijn baasjes te plezieren en ze tot op zekere hoogte ook beschermen maar waken zal hij niet doen zoals een raszuivere Rhodesian Ridgeback dat wel kan. Beide ouderrassen zijn intelligent dus je kruising zal ook slim zijn. De hond is dol op beweging, dingen samen met zijn mensen doen maar kan ook prima een parcours lopen, een training volgen of uitdagingen aangaan zoals puzzels of spelletjes tot een goed einde brengen.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Rhodesian Ridgeback

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Rhodesian Ridgeback? Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Waar kun je terecht voor een kruising?

Een kruising is natuurlijk nooit een raszuivere hond dus daarvoor kun je niet bij een fokker die bij een rasvereniging is aangesloten terecht. Dit wil niet zeggen dat je geen goede of betrouwbare fokkers voor deze kruising kunt vinden, want die zijn er zeker wel.

Wanneer je een kijkje op internet neemt, vind je er wellicht al eentje die je aanstaat en informeer anders eens bij mensen die reeds een dergelijke kruising in huis hebben. Dan kun je ook meteen vragen wat voor hond het is en wat hun ervaringen ermee zijn.

Kijk of de kruising bij je past

Kruisingen tussen twee verschillende hondenrassen kunnen bewust zo gefokt worden maar soms is het ook een resultaat dat per ongeluk tot stand gekomen is. Dit maakt verder niet zoveel uit maar zorg er vooral voor dat je een hond aanschaft bij iemand die de gezondheid van de dieren altijd voorop stelt.

Vind je zowel een Labrador als een Rhodesian Ridgeback een leuke hond? Wie weet is deze kruising dan wel perfect voor jou. Houd er in ieder geval rekening mee dat je aardig wat ruimte moet hebben voor deze kruising en dat een tuin ideaal is. Daarnaast moet je zelf van bewegen en actief bezig zijn houden zodat je veel samen met je huisdier kunt ondernemen.

Kruisingen die weer net even anders zijn en meer op de Rhodesian Ridgeback lijken

Wil je liever een kruising hebben die sterk op de Rhodesian Ridgeback lijkt? Dan is het verstandig eens rond te kijken of je een kruising van het ras met de Thai Ridgeback kunt vinden. Beide hondenrassen lijken zowel qua uiterlijk als karakter sterk op elkaar en het zijn natuurlijk niet voor niets allebei Ridgebacks.

Dit geldt ook voor een kruising met een Vizsla. Een Weimaraner kan ook gekruist worden met een Rhodesian Ridgeback. Met wat geluk krijg je dan de mooie en kenmerkende grijze vacht bij je kruising. Houd er bij een kruising altijd rekening mee dat het toch afwachten wordt wat het oplevert.

Kies nooit op basis van het uiterlijk maar ga voor een klik

Wanneer je bij een fokker naar een bepaalde kruising tussen twee hondenrassen gaat kijken, is de kans groot dat er verschillende pups in één nest zitten.

Het is belangrijk dat je een puppy uitkiest waarmee je een klik hebt. Natuurlijk kijk je ook naar het uiterlijk van het dier maar laat dit niet de belangrijkste factor zijn waarop je je keuze baseert. De fokker kan je vaak al veel vertellen over de karakters van de verschillende hondjes zodat je op die manier de juiste keuze kunt maken.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!