Home | Grijze Rhodesian Ridgeback: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

Grijze Rhodesian Ridgeback: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Rhodesian Ridgeback komt binnen de rasstandaard in twee kleuren voor, te weten licht tarwe en rood tarwe. Dit zijn dus allebei een soort bruintinten, die naar rood neigen. Er zijn nog meer Ridgebacks te vinden die een sterke gelijkenis vertonen met de Rhodesian Ridgeback.

Een goed voorbeeld hiervan is de Thai Ridgeback. Voor deze hond geldt dat hij in de volgende kleuren voorkomt: kastanjebruin, zwart, zilver en blauw. Heb je een Rhodesian Ridgeback die grijs is? Dan is het geen raszuiver exemplaar maar een kruising met een ander ras zoals de Thai Ridgeback of een Weimaraner. Grijs wordt in ieder geval niet erkend binnen de rasstandaard.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Verschillende kleuren bij een Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is dus tarwekleurig, in twee varianten. De meeste honden zijn egaal van kleur maar het komt voor dat ze wat witte vlekken hebben. Indien deze vlekken op de buik of poten van de hond zitten, is dat niet gewenst voor een raszuivere Rhodesian Ridgeback maar op tenen wordt wel geaccepteerd.

De snuit van de hond kan wat donkerder zijn, net als de vacht om de ogen heen en op de oren van het dier. Grijs is dus geen erkende kleur bij dit ras.

De grijze Ridgeback

Het is natuurlijk niet onmogelijk om een grijze Ridgeback te hebben maar deze zal dan niet als raszuiver beschouwd worden. Dit is de hond natuurlijk ook niet want bij deze kleur gaat het in de meeste gevallen om een kruising met een ander hondenras waardoor de grijze kleur ontstaat.

Heb je een Thai Ridgeback? Dan lijkt deze zowel qua uiterlijk als qua karakter op de Rhodesian Ridgeback en kan de hond wel een grijze vacht hebben. Bij deze soort komt het grijs zelfs in twee verschillende tinten voor.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Rhodesian Ridgeback wordt ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De grijze vacht van een Ridgeback verzorgen

De Thai Ridgeback komt voor in de kleuren zilver en blauw. Zilver betekent dat de hond een licht grijze vacht heeft. Blauw wordt vaak gebruikt om de vachtkleur bij een dier aan te duiden en staat in dit geval voor donkergrijs. De vacht van een Thai Ridgeback is, net als die van een Rhodesian Ridgeback, kortharig.

Je hoeft deze niet zo vaak te borstelen en meestal is eens in de week al voldoende. Wanneer de Rhodesian Ridgeback in de rui is, is het verstandig de vacht van je huisdier wat vaker te borstelen. Hiermee zorg je er namelijk voor dat de losse haren eruit gaan en deze niet voor irritatie of jeuk kunnen zorgen. De hond kan zelf ook de vacht mee verzorgen.

De ridge

De ridge is voorzien van wat langer, iets stugger haar in de kruinen dat mooi rechtop blijft staan. Deze streep met haar kun je als baasje natuurlijk ook regelmatig borstelen. Soms zitten er ook wat kruinen in de ridge die wat extra onderhoud nodig hebben.

Als je de ridge bij je huisdier gaat borstelen, houd er dan altijd rekening mee dat de haren in de tegenovergestelde richting van de rest van de vacht groeien. Tegen de haren in borstelen is slecht dus let altijd goed op naar welke kant je de borstel moet bewegen. Bij zowel de Rhodesian Ridgeback als de Thai Ridgeback groeit de opvallende ridge in tegengestelde richting.

Het borstelen van een Ridgeback

Als je ervoor kiest zelf de vacht van je Ridgeback te borstelen, zijn er een paar zaken erg belangrijk. Zorg er om te beginnen voor dat je de juiste borstels in huis haalt. Omdat er nu eenmaal veel hondenrassen zijn met verschillende vachten, kies je voor borstels die geschikt zijn voor een kortharige vacht zoals die van de Ridgeback.

Bespaar nooit op vachtverzorgingsproducten want met een goedkope borstel die niet geschikt is voor de vacht van de Ridgeback, loop je kans je dier pijn te doen en dat is natuurlijk nooit de bedoeling.

Wil je de vacht eens een keertje lekker fris wassen? Houd er dan rekening mee dat deze hond niet zo dol op water is. Veel wassen is af te raden en ook niet nodig maar geef je de hond wel een keer een wasbeurt? Gebruik dan altijd een goede en milde hondenshampoo.

Leer alles over jouw lieve Rhodesian Ridgeback

Wil je álles leren over jouw Rhodesian Ridgeback? Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Wat als je grijze Ridgeback een doffe vacht heeft?

Een Ridgeback heeft van nature een mooi glanzende vacht. Het maakt daarbij niet uit wat voor kleur vacht dit is, want die glans hoort er gewoon bij. Wanneer de vacht van je hond niet mooi glanst, is dat geen goed teken. Een dof ogende vacht kan verschillende oorzaken hebben.

Misschien ligt het aan het voer dat het dier krijgt maar wellicht zijn er ook onderliggende klachten en is de hond misschien ziek waardoor de vacht ineens minder mooi glanst. Wanneer de hond ouder wordt, gaat de vacht vaak ook wat minder glanzen. In de ruiperiode, waarin de hond meer haar verliest dan anders en er wel eens losse haren tussen de vacht blijven zitten, kan deze ook minder mooi glanzen.

Bezoek aan de dierenarts

Wanneer de vacht van je Rhodesian Ridgeback ineens veel doffer kijkt dan normaal of de glans erop niet terugkeert, bijvoorbeeld wanneer het dier niet meer in de rui is, is het verstandig met je huisdier naar de dierenarts te gaan. Deze kan bekijken of er een oorzaak te vinden is voor de doffe vacht van je viervoeter en problemen opsporen en mogelijk uitsluiten.

Het is belangrijk niet te lang te wachten om naar de dierenarts te gaan want mocht er een ernstig probleem ten grondslag liggen aan de vachtproblemen, dan ben je er tenminste snel bij.

Naar de trimsalon is niet nodig

De vacht van een Rhodesian Ridgeback kun je als baasje prima verzorgen. Dit is niet ingewikkeld en heel vaak borstelen is ook niet nodig. Een bezoekje aan de trimsalon hoeft met dit ras dan ook niet. Zorg er wel voor dat je de nagels van het dier tijdig knipt om te voorkomen dat deze pijn veroorzaken tijdens lopen.

Kun en durf je dit zelf niet te doen? Dan kunnen de dierenarts of de mensen van de trimsalon je hierbij helpen. Leer je Rhodesian Ridgeback zo jong mogelijk wennen aan bezoekjes zodat je er op latere leeftijd geen problemen mee hebt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!