Home | Rhodesian Ridgeback kruisingen en mixen: welke zijn er zoal?

Rhodesian Ridgeback kruisingen en mixen: welke zijn er zoal?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je voor een Rhodesian Ridgeback puppy kiest, kun je daarvoor het beste bij een erkende fokker terecht die bij een rasvereniging is aangesloten. Deze fokkers streven er natuurlijk altijd naar om de hond zo raszuiver mogelijk te houden. Er komen echter ook kruisingen met dit hondenras voor.

We hebben de meest voorkomende kruisingen met de Rhodesian Ridgeback voor je op een rijtje gezet.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Mogelijke kruisingen met de Rhodesian Ridgeback

Een Rhodesian Ridgeback wordt nog wel eens met de volgende rassen gekruist:

  • Rhodesian Ridgeback X Labrador
  • Rhodesian Ridgeback X Weimaraner
  • Rhodesian Ridgeback X Vizsla
  • Rhodesian Ridgeback X Thai Ridgeback
  • Rhodesian Ridgeback X Duitse Herder

Over alle kruisingen vertellen we je in het kort iets zodat je een idee krijgt wat voor hond het oplevert. Houd er wel altijd rekening mee dat het bij een kruising afwachten is hoe het dier eruit komt te zien en wat het karakter wordt. Het ligt sterk aan welke ouderhond dominant is maar bepaalde trekken die in beide rassen zitten, zal een kruising zeker hebben.

Rhodesian Ridgeback X Labrador

Wanneer een Rhodesian Ridgeback wordt gekruist met een Labrador, krijg je een wat kleinere hond dan een raszuivere Rhodesian Ridgeback. Dit komt doordat de Labrador nu eenmaal wat kleiner is. Het resultaat van deze kruising zal een intelligente, energieke en sociale hond zijn die graag bij mensen is en samen dingen wil ondernemen.

De kruising heeft veel energie die het dier prima kwijt kan door lange wandelingen te maken, spelletjes te doen en naar de hondentraining te gaan. Hoe de kleur van de vacht van de kruising wordt, is even afwachten maar dit kan bijvoorbeeld ook bruin of blond zijn. De vacht zal zeker langhariger zijn dan bij een raszuivere Rhodesian Ridgeback.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Rhodesian Ridgeback (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Rhodesian Ridgeback X Weimaraner

Een kruising tussen een Rhodesian Ridgeback en een Weimaraner zal een iets kleinere hond opleveren dan een raszuivere Rhodesian Ridgeback. Beide hondenrassen zijn slank, atletisch gebouwd en hebben veel energie. De honden zijn van origine jachthonden en hebben een groot uithoudingsvermogen.

Je kruising zal daarom erg van lange wandelingen maken houden en bijzonder actief zijn, bij voorkeur samen met zijn baasje. Het is een sociale en intelligente hond die geen uitdaging uit de weg gaat. De Weimaraner heeft een heel kenmerkende vachtkleur, die op fluweel grijs lijkt. Wellicht krijgt de kruising deze kleur ook. De vacht zal in ieder geval kortharig zijn en weinig onderhoud nodig hebben.

Rhodesian Ridgeback X Vizsla

Een Rhodesian Ridgeback en een Vizsla zijn twee hondenrassen die nog wel eens makkelijk door elkaar gehaald kunnen worden. Zeker wanneer het een kortharige Vizsla betreft, lijken beide honden nogal op elkaar. De Rhodesian Ridgeback is wel net een stukje groter dan de Vizsla dus grote kans dat je kruising iets kleiner is dan een raszuivere Rhodesian Ridgeback.

De lengte van de vacht is afhankelijk van het feit of er met een kortharige of een langharige Vizsla wordt gekruist. De vachtkleur zal lichtbruin of neigend naar licht tarwe en rood tarwe zijn maar dat is altijd even afwachten.

Actieve, energieke en bijzonder sociale hond

Omdat beide honden van origine jachthonden zijn die veel beweging nodig hebben, zal dit voor de kruising ook gelden. Het wordt een hond met veel energie, die sociaal is naar mens en dier, graag samen met baasje actief bezig wil zijn en aanhankelijk is naar zijn mensen.

De kruising is leergierig en intelligent genoeg om dingen snel op te pikken en is prima geschikt voor het doen van spelletjes die een goede uitdaging voor het dier vormen. Omdat het vrij grote honden zijn, is het belangrijk dat je thuis voldoende ruimte hebt en ook nog eens veel activiteiten met het dier onderneemt.

Beide hondenrassen zijn niet graag lang alleen thuis en kunnen zich snel gaan vervelen als ze niets te doen hebben dus dat zal voor je kruising zeker ook gelden. De Vizsla is doorgaans net wat aanhankelijker dan de Rhodesian Ridgeback dus hoe dat met de kruising zit, is even afwachten.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Rhodesian Ridgeback

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Rhodesian Ridgeback? Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Rhodesian Ridgeback X Thai Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback en de Thai Ridgeback zijn hondenrassen die allebei de kenmerkende streep op hun rug hebben. Je kruising zal deze dus ook krijgen. Beide ouderrassen zijn atletisch en gespierd en houden erg van actief bezig zijn, mits je ze daarin als baasje stimuleert. De kruising zal van wandelen, rennen en spelen houden en is intelligent genoeg om een parcours te lopen of een puzzel op te lossen. Omdat beide Ridgebacks op elkaar lijken, zal de kruising tussen de rassen een hond opleveren die weinig afwijkt van de raszuivere Rhodesian Ridgeback.

De vacht zal kortharig zijn maar de kleur kan variëren, afhankelijk van welk ras dominant is. Zo kan de kruising roodbruin, donkerbruin, grijs of zwart zijn of een combinatie ervan. Bepaalde accenten in de vacht zijn daarbij ook mogelijk.

Rhodesian Ridgeback X Duitse Herder

Wanneer een Rhodesian Ridgeback met een Duitse Herder wordt gekruist, is het altijd afwachten hoe het resultaat eruit komt te zien.

De vacht van het dier is waarschijnlijk middellang en de kleur bruin zal er zeker in zitten maar het dier kan ook donkerdere accenten krijgen. De oren zijn een bijzonder iets: deze kunnen zowel hangend als rechtopstaand worden, afhankelijk van welk ras dominant is. De kruising is een aanhankelijke en sociale hond, die loyaal is naar zijn mensen en deze goed zal beschermen.

Intelligente hond die een goede training nodig heeft

De hond is intelligent, houdt veel van bewegen en lost graag puzzels op. De kruising is lief voor zijn baas maar kan een beetje afstandelijk zijn tegenover vreemden. Het is geen hond voor beginners en het is belangrijk dat je de kruising zo jong mogelijk meeneemt naar de hondentraining.

Daar leert de hond andere honden kennen en leert van alles en wordt ook meteen goed gesocialiseerd. Een consequente en vroegtijdige opvoeding is erg belangrijk. De hond heeft veel ruimte nodig om zijn energie kwijt te kunnen maar kan ook zelfstandig dingen doen zonder daarvoor een commando te hoeven krijgen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!