Home | Kindvriendelijk: kan de Rhodesian Ridgeback overweg met kinderen?

Kindvriendelijk: kan de Rhodesian Ridgeback overweg met kinderen?

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Rhodesian Ridgeback is van origine een jachthond maar wordt tegenwoordig daarvoor natuurlijk nog maar zelden ingezet en al zeker niet in ons land. De hond heeft nog wel een bepaald jachtinstinct in zich, maar dat komt vooral tot uiting als je er als baasje lange wandelingen mee maakt en het dier daar ook wel eens los bij laat lopen.

Ziet je Rhodesian Ridgeback een klein dier zoals bijvoorbeeld een konijntje, dan is de kans groot dat hij er achter aan gaat maar echt veel kwaad in de zin zal je hond niet hebben. De Rhodesian Ridgeback is tegenwoordig ook populair als familiehond en daarvoor zeker geschikt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Hond die prima geschikt is als familiehond

De Rhodesian Ridgeback is van nature reeds een sociale hond. Om ervoor te zorgen dat het dier goed met andere mensen en dieren leert omgaan, is het belangrijk je puppy zo jong mogelijk mee te nemen naar de hondentraining. Hier leert de hond veel en kun je tegelijk werken aan een goede socialisatie.

Op die manier krijg je een lieve hond die goed gehoorzaamt en ook prima bij kinderen kan. De Rhodesian Ridgeback is zeker een kindvriendelijk ras maar het is wel belangrijk dat het dier de kans krijgt om te leren hoe het ermee om moet gaan.

Kleine kinderen vinden de hond wellicht wat eng

De Rhodesian Ridgeback is een grote hond wanneer deze eenmaal volwassen is. Het dier heeft er zelf geen besef van hoe groot het is dus het is zaak dat je, zeker bij kinderen, erbij blijft als ze met de hond willen spelen. Sommige kinderen zouden kunnen schrikken van de imposante gestalte van de hond, maar als je ze de kans geeft aan elkaar te wennen en ervoor zorgt dat de kinderen de hond met respect behandelen, is er weinig reden om te denken dat ze geen vriendschap zullen sluiten.

De Rhodesian Ridgeback is geen hond die heel de dag bij je ligt om te knuffelen of je als een soort schaduw achtervolgt, maar het is wel een dier dat heel aanhankelijk kan zijn naar zijn eigen mensen en ook naar de kinderen in het gezin.

Let op: Het aan- of afleren van gedrag bij jouw Rhodesian Ridgeback (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kies voor een puppy die samen met de kinderen opgroeit

Als je heel kleine kinderen hebt, is het misschien niet de beste keuze een Rhodesian Ridgeback in huis te halen, vanwege het postuur van het dier. In al zijn enthousiasme kan een volwassen Rhodesian Ridgeback een kind gemakkelijk omspringen hoewel het dier het zeker niet kwaad bedoelt.

Wil je toch graag een Rhodesian Ridgeback? Kies dan voor een puppy. Deze kan samen met de kinderen opgroeien zodat ze goed aan elkaar wennen. Blijf er als volwassene altijd bij als kleine kinderen met de hond willen spelen zodat je in de gaten kunt houden wat er gebeurt.

Samen dingen ondernemen zoals wandelen en spelen

Als je kinderen en de puppy eenmaal goed aan elkaar gewend zijn, is het natuurlijk erg leuk om samen te spelen. De Rhodesian Ridgeback pup is een tamelijke stuiterbal die veel van bewegen houdt en dit ook nodig heeft om zijn tomeloze energie kwijt te kunnen. Als je kinderen graag spelen met de pup is het prima om samen dingen te ondernemen.

Zo kunnen ze bijvoorbeeld samen wandelen, rennen of spelletjes doen. Als je als baasje de pup reeds meeneemt op puppytraining, kun je thuis ook alles wat het dier daar geleerd heeft toepassen en doen.

Zorg voor veel en gevarieerd uitdagingen

Het is voor zowel kinderen als de Rhodesian Ridgeback puppy leuk om samen bezig te zijn. De hond gaat goed om met kinderen en kan veel uitdaging gebruiken. Zorg er daarom voor dat je de hond zowel geestelijk als lichamelijk de uitdaging biedt die bij de leeftijd van het dier past.

Overdrijf er niet in maar zorg ervoor dat je Rhodesian Ridgeback de kans krijgt iets te leren en alle indrukken die op het dier afkomen, op de juiste manier en in zijn eigen tempo te verwerken. Zorg voor voldoende spelletjes maar houd er ook rekening mee dat de hond intelligent genoeg is om deze snel door te hebben waardoor ze zich snel kunnen vervelen. Een gevarieerd aanbod is daarbij dus belangrijk zodat je regelmatig iets anders kunt aanbieden.

Leer alles over (ongewenst) gedrag van jouw Rhodesian Ridgeback

Wil je álles leren over de opvoeding en het gedrag van jouw Rhodesian Ridgeback? Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Samen meedoen aan wedstrijden

Zeker iets grotere kinderen kunnen veel doen samen met een Rhodesian Ridgeback. De hond is energiek, behendig en heel wendbaar en daardoor bijvoorbeeld ook heel geschikt voor het lopen van speciale parcoursen die voor honden worden uitgezet. Dit kun je zelf met je hond doen als je ermee op training gaat maar wanneer je huisdier het erg leuk vindt om dit te doen, zorg dan dat je er thuis eentje bouwt zodat de kinderen ook met de hond kunnen oefenen.

Misschien is je Rhodesian Ridgeback er wel zo goed in dat ze zelfs samen naar wedstrijden kunnen gaan. Wanneer je een raszuivere Rhodesian Ridgeback hebt, met ridge, kun je er zelfs mee naar shows gaan, mocht je dat leuk vinden.

Zorg dat je kinderen veel doen samen met de hond

De Rhodesian Ridgeback kan veel hebben van mensen en zeker ook van kinderen. De hond is waaks en zal zeker ook de kinderen in het gezin beschermen. Dit doet de hond op rustige wijze en snel tekeer gaan of agressief worden is er zeker bij dit dier niet bij. De hond heeft niet al te veel vachtverzorging nodig maar als je het dier eenmaal in de week borstelt, is dat voldoende.

Om de band tussen hond en kind te versterken, kun je dit natuurlijk ook door je kids laten doen. Zo krijgt de hond aandacht en als het dan nog wordt gevolgd door een beloning, zal je Rhodesian Ridgeback snel doorhebben wat de bedoeling is.

Leer je kinderen goed om het gedrag van de hond te lezen en breng ze bij dat ze respect voor hun huisgenoot moeten hebben. Zo wordt de band alleen maar beter en weten ze dat ze de hond ook af toe, bijvoorbeeld als deze lekker aan het luieren is, met rust moeten laten.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!