Home | Over de fysieke en mentale eigenschappen van een Rhodesian Ridgeback

Over de fysieke en mentale eigenschappen van een Rhodesian Ridgeback

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je graag een hond als huisdier wilt aanschaffen, is het erg belangrijk dat je eerst voor jezelf bepaalt welk ras je leuk vindt en welke hond goed bij jou en je persoonlijke situatie past. Op die manier kies je een hond die goed binnen je gezin past en die echt deel daarvan gaat uitmaken.

Vind je een Rhodesian Ridgeback erg leuk? Lees dan eerst eens door wat de eigenschappen van deze hond zijn. Zo kun je voor jezelf beter bepalen of het ras een geschikt huisdier voor je is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Rhodesian Ridgeback nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Ridgeback!

Grote hond die veel ruimte nodig heeft

De Rhodesian Ridgeback is om te beginnen een grote hond. Dit betekent dat je aardig wat ruimte dient te hebben als je een dergelijke hond aanschaft. Als pup is de hond natuurlijk nog niet zo groot, maar deze groeit snel en daarvoor is zowel in huis als buiten aardig wat ruimte nodig zodat je huisdier goed uit de voeten kan.

Het is daarnaast belangrijk dat je veel met je hond gaat wandelen en ermee speelt en rent. Het dier heeft veel energie en een groot uithoudingsvermogen dus lange wandelingen zijn zeker aan te raden.

Intelligent en zelfstandig

De Rhodesian Ridgeback is een intelligente hond die ook zelfstandig dingen kan doen. Wanneer je je hond bijvoorbeeld geleerd hebt dat deze moet waken wanneer jij zelf buiten aan het werkt bent, zal het dier dit op een bepaald moment ook uit zichzelf gaan doen en hoef je daarvoor geen commando meer te geven.

Let er wel op dat de hond niet uit zichzelf dingen gaat doen die jij niet wilt. Als het dier bemerkt dat jij niet altijd consequent bent in de opvoeding, zal de hond daar wel eens gebruik van maken en doen waar hij zelf zin in heeft. Zelfstandig zijn is prima maar het moet natuurlijk niet tot ongewenst gedrag leiden.

Let op: Alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van jouw Rhodesian Ridgeback (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Rhodesian Ridgeback Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hond die zich snel kan vervelen zonder voldoende uitdaging

Omdat de Rhodesian Ridgeback een intelligente hond is, zal het dier zeker de nodige uitdaging kunnen gebruiken. Zet daarom intelligentiespelletjes in en laat de hond puzzels doen. Pas de moeilijkheid aan de leeftijd van je huisdier aan.

De hond zal de uitdaging waarschijnlijk snel doorhebben of het probleem rap oplossen dus het is belangrijk dat je ook voldoende variatie aanbiedt in de geestelijke uitdaging. Indien je steeds hetzelfde spelletje met je viervoeter blijft doen, gaat de aardigheid daar natuurlijk snel vanaf en gaat je Rhodesian Ridgeback zich vervelen. Zorg daarom niet alleen voor een groot maar vooral ook gevarieerd aanbod.

Lange puppytijd

De Rhodesian Ridgeback is een hond die als puppy wat meer tijd nodig heeft dan de gemiddelde hond om op te groeien. Dit komt niet omdat het dier niet slim is, maar heeft alles te maken met het feit dat het juist door zijn intelligentie de tijd nodig heeft om deze volledig te kunnen ontwikkelen en op te groeien tot een volwassen hond.

Geef je dier daarom alle tijd om volwassen te worden en alle indrukken die op hem afkomen op zijn eigen tempo te laten verwerken.

Leer alles over de kenmerken van jouw Rhodesian Ridgeback

Wil je álles leren over de innerlijke en uiterlijke kenmerken van jouw Rhodesian Ridgeback? Bekijk dan ook het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Energiek maar ook graag lui

Daar waar een Rhodesian Ridgeback als pup heel veel energie heeft die het dier echt kwijt moet, wil een volwassen exemplaar van het ras nog wel eens lekker lui zijn en houdt de hond erg van relaxen. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee maar om te voorkomen dat het dier echt te lui wordt en zich gaat vervelen, is het belangrijk om als baasje actief met je huisdier bezig te zijn.

Zorg ervoor dat je samen leuke dingen onderneemt en je hond bij je activiteiten betrekt. Dat zal het dier erg fijn vinden en samen lange wandelingen maken behoort echt tot de favoriete activiteiten van de Rhodesian Ridgeback.

Goede waakhond

De Rhodesian Ridgeback is een goede waakhond. De hond wil nog wel eens de indruk wekken dat hij niet erg oplettend is en vooral luiert maar niets is minder waar. Wanneer de Rhodesian Ridgeback waakt, doet het dier dit op een rustige doch alerte manier. Je viervoeter houdt echt wel in de gaten wat baasje aan het doen is en of er geen gevaar dreigt.

De hond zal niet snel blaffen maar reageert wel op situaties die niet goed zijn of wanneer er naar zijn idee gevaar dreigt. Slaat je Rhodesian Ridgeback aan en blijft hij blaffen? Dan kun je als baasje gerust direct gaan kijken want dan weet je dat er echt wat aan de hand is.

Goed in de omgang met mensen

De Rhodesian Ridgeback is van origine een jachthond en dat instinct zit er deels nog in maar de hond wordt tegenwoordig vooral gehouden als gezinshond. Het ras is hiervoor prima geschikt want de Rhodesian Ridgeback kan, mits goed gesocialiseerd, met iedereen omgaan en het ook goed vinden met kinderen.

De hond is niet zo geschikt voor gezinnen met heel kleine kinderen vanwege zijn postuur. De hond heeft zelf geen besef van zijn grootte en kan daarom wel eens lomp uit de hoek komen, hoewel dit nooit kwaad bedoeld is.

Het is van nature een heel sociale hond die alleen door de grootte wel imponerend kan overkomen. Dit kan ook gebeuren naar andere honden toe maar met een goede socialisatie is dit snel opgelost.

Weinig vachtverzorging nodig

Een Rhodesian Ridgeback is een hond die niet te moeilijk op te voeden is. Het dier is slim en leert doorgaans snel maar je dient als baasje een pup natuurlijk wel de tijd te geven om dingen door te krijgen. Geduld en veel tijd zijn essentieel bij honden, dus ook bij dit ras. De hond is niet bijzonder eigenzinnig en volgt snel commando’s op.

Ben je er als baasje niet zo dol op als je hond veel vachtverzorging nodig heeft? Dan ben je bij de Rhodesian Ridgeback aan het juiste adres. Door de korte vacht heeft het dier gemiddeld één keer per week verzorging nodig in de vorm van borstelen. Is je hond in de rui? Borstel het dier dan wat vaker om de losse haren eruit te halen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Rhodesian Ridgeback?

Bekijk dan het Rhodesian Ridgeback Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Rhodesian Ridgebacks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Rhodesian Ridgeback wilde weten in één compleet e-book!”

Rhodesian Ridgeback Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw hond!

  • Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Rhodesian Ridgeback trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Ridgeback de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Rhodesian Ridgebacks en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Rhodesian Ridgeback Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Rhodesian Ridgeback Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Rhodesian Ridgeback Handboek interessant zal vinden.

Welkom Ridgeback vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!